S-a dat startul celei de-a 13-a ediţii a Jocurilor Mondiale Special Olympics

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia a 13-a a Jocurilor Mondiale destinate persoanelor cu dizabilităţi, Special Olympics, a început, sâmbătă seară, pe stadionul Kallimarmaron Panathenaic din Atena (Grecia). România participă cu 50 de sportivi.

La ceremonia de deschidere a participat şi fosta gimnastă Nadia Comăneci, alături de preşedintele organizaţiei Laureus, fostul atlet Edwin Moses.

La competiţie vor participa 7.500 de sportivi din 180 de ţări printre care şi România, care vor concura la 22 de discipline sportive. Alături de sportivi, la competiţie sunt prezenţi şi 3.000 de antrenori şi membri ai stafurilor, 25.000 de voluntari şi 40.000 de membri ai familiilor concurenţilor.

Lansate în 1968, cu participarea a o mie de sportivi din 26 de state americane şi din Canada, şi recunoscute de CIO 20 de ani mai târziu, Jocurile Mondiale Special Olympics sunt organizate din doi în doi ani.

Cincizeci de sportivi din România, cu şi fără dizabilităţi intelectuale, împreună cu antrenorii lor, vor participa la competiţii de atletism, baschet unificat, bocce, gimnastică artistică şi tenis de masă. Competiţiile Special Olympics din cadrul Jocurilor Mondiale se vor desfăşura în aceleaşi locaţii în care s-au desfăşurat şi Jocurile Olimpice. Componenţii lotului Special Olympics România provin din diferite zone ale ţării: Târgovişte, Suceava, Bacău, Ilfov şi Bucureşti.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2011 vor avea loc la Atena între 25 iunie - 4 iulie 2011 şi vor aduce laolaltă celebrităţi internaţionale, demnitari, conducători de state şi lideri din domeniul educaţiei, sănătăţii, afacerilor şi sportului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite