Royal Ascot, 300 de ani de tradiţie în cursele hipice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programat în perioada 14-18 iunie, festivalul este considerat punctul maxim de interes al hipismului european. De-a lungul celor cinci zile se vor disputa nu mai puţin de 30 de curse diferite în cadrul evenimentului al cărui debut a avut loc în anul 1711.

Una dintre cele mai vechi competiţii sportive din lume, Festivalul hipic Royal Ascot, va programa în această săptămână cea de-a 300-a ediţie! Un loc în care tradiţia şi valoarea sportivă se îmbină într-o simbioză perfectă şi unică.

Nu mai puţin de 11 naţiuni şi-au anunţat participarea la cele şapte curse de Grupa 1 Royal Ascot. Zece participanţi din SUA, un număr-record. Tot din afara Europei, Australia are patru participanţi, iar trei dintre aceştia vor participa la ambele sprinturi. Hong Kong are trei participanţi, Singapore doi, iar Japonia este reprezentată de trei participanţi.

Puteţi paria pe curse la 1x2 Bet Cafe Arena

Istoria spune că locul disputării acestui festival a fost ales în urmă cu 300 de ani de Regina Anne. Ea a fost prima care a văzut potenţialul unui hipodrom la Ascot, care atunci era numit East Cote. Când călărea, în 1711, a descoperit o câmpie întinsă, nu departe de Castelul Windsor, care părea ideală pentru „galopul cailor". Prima cursă de la Ascot a avut loc sâmbătă, 11 august 1711. Evenimentul Maiestăţii Sale, Plate, de 100 guinee, deschis oricărui cal, iapă sau cal castrat de peste şase ani, a fost evenimentul inaugural. Fiecare cal trebuia să ducă o greutate de 76 de kg, iar la cursă au fost şapte concurenţi.

Pentru acest an, dar numai pentru acest an, tradiţia va fi puţin încălcată la Ascot. Doar pentru 2011, hipodromul a adoptat un logo special comemorativ, care a fost replicat pe website, pe steaguri şi bannere, care includ acum imagini istorice. O „cronologie" a fost produsă la hipodrom şi în materialele imprimate, marcând evenimente-cheie de la Ascot de la inaugurare şi, de asemenea, plasându-le în contextul istoric mai larg. În România se poate paria pe toate cele 30 de curse din programul Royal Ascot la agenţiile 1X2 Bet Cafe Arena.

Cod vestimentar strict

Toţi spectatorii de la Royal Ascot trebuie să respecte un cod vestimentar foarte strict. Conform unei directive date de Reprezentantul Maiestăţii Sale, „în arenă vor fi acceptate doar ţinutele formale de zi cu pălărie sau un accesoriu similar vor fi acceptate. Fustele scurte sunt considerate nepotrivite. Talia trebuie acoperită, iar compleurile trebuie să aibă pantaloni lungi şi materiale şi culori asortate.



Domnii sunt rugaţi să poarte costume de dimineaţă negre sau gri, inclusiv vestă şi joben. Domnii pot să-şi scoată jobenul la restaurant, în lojele lor private, la un club privat sau la terasă, balcon sau grădină. Jobenurile pot fi scoase şi în orice zone externe împrejmuite cu locuri la Royal Enclosure Garden", se arată în respectivul cod.

Din culisele Royal Ascot

- 30.000 de ecleruri de ciocolată şi cafea s-au consumat anul trecut.
- 35.000 de plăcinte cu căpşuni s-au mâncat anul trecut.
- 48.992 de sticle de şampanie s-au băut anul trecut.
- Pentru o zi, la Royal Ascot sunt angajaţi 330 de bucătari şi 500 de chelneri.
- În 2010, s-au consumat 390 de kilograme de creveţi proaspeţi, 1.400 de kilograme de somon afumat şi 600 de kilograme de carne de crab. De asemenea, s-au mâncat 1.400 de homari.
- 40.000 de pachete de bomboane cu ciocolată albă s-au consumat anul trecut.
- 35.000 de sandvişuri s-au mâncat în 2010.
- O plăcintă şi o bere costă, la Royal Ascot, 5 lire sterline.
- De-a lungul celor 5 zile, peste 50.000 de chifle şi baghete sunt servite la Royal Ascot. Ele se vând fie cu roşii uscate la soare, fie sub formă de pâine neagră cu măsline.
- Patru tone de fructe proaspete vor fi servite în diverse băuturi, inclusiv 1,5 tone de lime şi 1,5 tone de lămâi.
- La Royal Ascot 2010, hipodromul a avut aproape 300.000 de invitaţi. Peste 19.000 la restaurantele de clasă şi peste 6.000 la restaurante publice şi cluburi private.

Cod vestimentar strict
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite