România s-a calificat la Campionatul European!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii au încheiat turneul preliminar de la Oradea cu trei victorii din tot atâtea meciuri. În ultima partidă, România a învins Rusia cu 12-10 şi s-a calificat la Europenele din Croaţia, de pe primul loc în grupă.

Cu două săptămâni în urmă, selecţionerul Istvan Kovacs îşi dorea o echipă compactă, care să obţină calificarea la Europenele din Croaţia. „Sper ca toţi jucătorii care evoluează în străinătate să fie apţi de joc. Ne-am pregătit foarte mult, iar obiectivul nostru este calificarea", declarase Istvan Kovacs, acum două săptămâni, la finalul partidei România-Turcia, din cadrul Ligii Mondiale de Polo.

Trei victorii şi punctaj maxim

Tricolorii au obţinut calificarea chiar în a doua zi a turneului preliminar care s-a desfăşurat, la sfârşit de săptămână, în bazinul "Ioan Alexandrescu" din Oradea. Vineri, România a întâlnit selecţionata Marii Britanii, o echipă modestă de care a trecut lejer, cu scorul de 17-5. Sâmbătă însă, tricolorii au întâlnit Olanda, o echipă care ne-a scos de câteva ori de-a lungul timpului din „cărţile" diverselor turnee finale.

"Am simţit emoţii puternice şi presiune la pauza mare, când era 4-4. Am muncit mult şi ne-am calificat. Sper să avem noroc la tragerea la sorţi şi să prindem o grupă accesibilă la Europene", a spus Tiberiu Negrean, după ce România a învins Olanda cu 13-6.

Românii au avut un meci dificil şi ieri, cu Rusia. La oaspeţi au jucat şi foştii medaliaţi cu bronz la Olimpiada de la Atena. Însă chiar şi aşa, România-Rusia s-a încheiat 12-10.

„Obiectivul nostru pentru Europene e un loc în primele opt. Mi-aş dori ca echipa să evolueze constant în Croaţia, să nu alterneze jocurile bune cu cele rele", a spus Anatolie Grinţescu, preşedintele Federaţiei Române de Polo. Întrecerea continentală va avea loc la Zagreb, în perioada 29 august-11 septembrie 2010.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite