Adrian Ungur învins, România şi Ucraina sunt la egalitate după prima zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România şi Ucraina sunt la egalitate după prima zi a întâlnirii din turul secund al Grupei Euro-Africane a Cupei Davis. Punctele au fost aduse de liderii celor două echipe, Victor Hămescu şi Serghei Stahovski  Mâine are loc meciul de dublu.

UPDATE: Adrian Ungur nu a rezistat în cel de-al doilea meci al întâlnirii, fiind depăşit cu scorul de 6-2, 6-7, 7-5, 7-5 de mult mai experimentatul său adversar, Serghei Stahovski. Ungur, locul 148 mondial, s-a luptat mult timp de la egal la egal cu mult mai bine clasatul său oponent - locul 60 ATP - de care a fost depăşit exact în momentele cheie ale partidei. Mîine are loc partida de dublu, în care noi vom fi reprezentaţi sigur de Horia Tecău. Partenerul său va fi ales între Marius Copil şi Victor Hănescu.

UPDATE: "Sunt fericit că am deschis cu dreptul drumul echipei noastre. Îi ţin pumnii lui Adrian în următorul meci. Sunt convins că vorm reuşi să mergem în baraj", a declarat Victor Hănescu după meci.

UPDATE: Victor Hănescu a câştigat primul meci al întâlnirii, învingându-l cu scorul de 7-6, 7-5, 6-4, la capătul a aproape trei ore de joc, pe ucraineanul Ilya Marcenko.

După şapte ani de prezenţă neîntreruptă în Grupa Mondială, echipa de Cupa Davis a României o ia de jos. De azi şi până duminică, băieţii conduşi de Andrei Pavel vor juca, la Arenele BNR din Bucureşti, cu Ucraina, în turul secund al grupei Euro-Africane.

Sorţii l-au scos la înaintare pe Victor Hănescu (38 ATP), care îl va întâlni în primul meci pe numărul 2 al oaspeţilor, Ilia Marcenko (79 ATP). „Victor chiar îşi dorea să intre primul. Nouă ne convine tragerea la sorţi. În plus, Victor are un avantaj moral în faţa ucraineanului, pe care l-a învins anul trecut", a spus Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei noastre.

Cu Crivoi accidentat, România va miza în cea de-a doua partidă pe debutantul Adrian Ungur (167 ATP). Unul dintre punctele forte ale echipe noastre va fi partida de dublu. Cu Horia Tecău în mare formă după cucerirea a două titluri ATP anul acesta, băieţii noştri speră să aducă un punct important mâine. Anunţaţi să intre în teren sunt Horia Tecău şi Marius Copil.

La ucraineni, la dublu, va juca Serghei Bubka. Dar nu multiplul recordmen şi campion mondial la săritura cu prăjina, ci fiul lui. În vârstă de 23 de ani, Bubka jr (nr. 268 ATP) a spus că sare cu prăjina doar pentru distracţie şi că, după tenis, fotbalul este a doua mare pasiune a lui. Pentru că este din Doneţk, el ţine cu Şahtior, echipa antrenată de Mircea Lucescu.

Program (teren Arenele BNR)

Vineri, 12.00 - Victor Hănescu - Ilia Marcenko Adrian Ungur - Serghei Stahovski.

Sâmbătă, 12.00 - Marius Copil/Horia Tecău - Serghei Bubka/Serghei Stahovski

Duminică, 12.00 - Victor Hănescu - Serghei Stahovski; Adrian Ungur - Ilia Marcenko

*Toate meciurile vor fi transmise în direct la TVR 1

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite