România a învins Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gimnastele şi-au luat revanşa în faţa celor care le-au întrecut la Europene, confirmând chiar şi în lipsa antrenorilor Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Gimnastele noastre au reuşit să răzbune, în întâlnirea de la Ipswich, eşecul de la Europenele din primăvară, când au pierdut în faţa Marii Britanii medalia de argint la echipe.

Într-un moment în care toată lumea gimnasticii arde de nerăbdare să vadă rezultatele fetelor noastre sub noul mandat al celebrilor antrenori, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, aceştia au ales să mai amâne puţin prezenţa la prima lor competiţie de când au revenit la cârma lotului olimpic de gimnastică. Cei doi, împreună cu Anca Grigoraş, au ales ca la concursul din Marea Britanie să nu trimită numele mari pe care le are România în acest moment. „Nu merge nucleul dur. Vor pleca fetele care nu au concursuri la activ. E mult spus că merge acolo o echipă, este o prezenţă  pentru a onora o invitaţie acceptată înainte de a veni noi la lot", declara Mariana Bitang înainte de concursul la care echipa a fost condusă de antrenorii Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu.

În Anglia, „valul doi" al gimnasticii feminine a demonstrat că încă mai există talente în România. Evoluând cu dezinvoltură, Raluca Haidu, Daniela Andrei, Gabriela Drăgoi, Cerasela Pătraşcu şi Dianca Trenca au acumulat un total de 165,400 puncte, cu peste două mai multe, faţă de cele 163,100 ale Marii Britanii. Şi ea lipsită de principalele gimnaste, echipa ţării gazdă a fost formată din Hannah Whelan, Becky Downie, Danusia Francis, Jocelyn Hunt şi Jennifer Pinces. La individual compus, concursul a fost câştigat de reprezentanta gazdelor, Hannah Whelan, fiind urmată de Daniela Andrei şi Raluca Haidu. Aseară, după închiderea ediţiei, au avut loc finalele pe aparate.

„Am început pregătirile doar în luna iunie, după revenirea antrenorilor Mariana Bitang şi Octavian Bellu. În acest moment rezultatele nu sunt atât de importante, ci rutina şi consistenţa exerciţiilor, care au elemente noi. Drept dovadă, deşi am fost invitaţi la această compeţitie cu şapte gimnaste noi am venit doar cu cinci. Restul nu sunt complet refăcute după accidentări", a declarat pentru presa engleză secretarul general al FR Gimnastică, Mircea Apolzan.

Izbaşa a fost menajată

Lidera lotului feminin, Sandra Izbaşa, nu a participat la această competiţie, ea fiind menajată pentru a nu risca o nouă accidentare care ar putea să o scoată din cursă pentru Campionatele Mondiale. "După acea accidentare de acum un an jumătate, Sandra a revenit la antrenamente, dar nu este complet refăcută. Ea se bucură de tot sprijinul nostru şi este determinată să intre în formă maximă până în 2012 pentru a punea să-şi apere titlul olimpic" a mărturisit Mircea Apolzan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite