România - Rusia în barajul pentru Mondialele de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Ghionea
Valentin Ghionea

Sarcină extrem de dificilă pentru naţionala masculină de handbal a României în barajul de calificare la Campionatul Mondial.

Sorţii au scos în faţa „tricolorilor" echipa Rusiei, o formaţie care, chiar dacă acum trece printr-o perioadă de criză, rămâne una dintre cele mai periculoase din Europa.

Prima manşă se va disputa în România, în intervalul 12-13 iunie, returul fiind programat o săptămână mai târziu, în deplasare. La ultima ediţie a Campionatului European, care şi-a disputat aseară finala, la Viena, ex-sovieticii au ocupat locul 12.

Anul viitor, Campionatul Mondial de handbal masculin va avea loc în Suedia, în perioada 13-30 ianuarie. Până în prezent, la turneul final sunt calificate direct Suedia (naţiune organizatoare), Franţa (deţinătoarea titlului mondial), Croaţia, Islanda şi Polonia (semifinaliste la Campionatul European din Austria, alături de Franţa).

La baraj vor juca 11 echipe naţionale care au evoluat la Campionatul European din Austria, iar ultimele 7 care vor juca în play-off, printre care şi România, au câştigat grupele preliminare de calificare.

Meciurile de baraj

Austria – Olanda
Norvegia – Lituania
Slovenia – Ungaria
Germania – Grecia
Slovacia – Ucraina
Serbia – Cehia
România – Rusia
Danemarca – Elveţia
Portugalia - Spania.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite