România are zece variante de aur la Olimpiadă. Vezi care sunt favoriţii la medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia României la Jocurile Olimpice numără 104 sportivi, dar şanse concrete la medalii au destul de puţini, ţinînd cont de schimbarea raportului de forţe în sportul mondial.

La prima vedere, gimnastica este sportul vedetă al delegaţiei noastre. Avem de partea noastră tradiţia, dar şi rezultatele bune de la ultimele campionate europe, desfăşurate în urmă cu câteva luni. Trupa antrenată de Bellu şi Bitang se bazează pe trei nume solide: Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache. Toate trei au şanse la medalii în concursul individual, dar se numără printre favorie şi la întrecerea pe echipe.

Scrima vine tare din urmă

După gimnastică, scrima este sportul de care se leagă speranţele de medalii. România are trupă competitivă atât la feminin, cât şi la masculin. Ana Maria Brânză, Simona Gherman şi Rareş Dumitrescu se numără însă şi printre favoriţii de la concursul individual.

Canoiştii sunt în top

Un alt sport de la care aşteptăm cel puţin o medalie este caiac-canoe. Echipajul format din Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi şi-a dovedit competitivitatea la întrecerile continentale, unde au urcat pe primul loc. La canotaj, experimentata pereche Georgeta Andrunache- Viorica Susanu se va bate pentru aur în concursul de două rame.

Alina Dumitru vrea să-şi păstreze titlul
Campioană olimpică în 2008, la Beijing, judoka Alina Dumitru va încerca să-şi apere titlul. Alina se numără printre favoritele la categoria 48 de kilograme şi poate aduce prima medalie de aur României la JO de la Londra, ea urmând a concura sâmbătă, chiar în prima zi de concurs.

DE LA CINE SPERĂM SĂ VINĂ AURUL

Liviu Dumitrescu - Victor Mihalachi canoe 1000 metri
Georgeta Andrunache- Viorica Susanu canotaj 2 rame
Ana Maria Brânză spadă individual
Larisa Iordache gimnastică, individual compus, sol, bârnă
Cătălina Ponor gimnastiă, bârnă, sol
Sandra Izbaşa gimnastică, bârnă, sol
Alina Dumitru - judo 48 kg
Echipa de spadă feminin
Echipa de sabie masculin
Echipa de gimnastică feminin

CINE POT FACE SURPRIZE LA JO

Constantian Diţă maraton
Rareş Dumitrescu spadă individual
Simona Gherman spadă individual
Mihaela Lăcătuş box
Flavius Koczi gimnastică sărituri
Andreea Chiţu judo 52 kg
Răzvan martin haltere
Roxana Cocoş haltere
Echipajul de caiac 4 : 1000 metri

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite