România a înregistrat prima victorie de la Campionatul European de polo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională de polo a României a obţinut, miercuri, prima victorie la Campionatul European din Olanda, în faţa reprezentativei Macedoniei, scor 12-10 (1-1, 4-3, 4-3, 3-3), în primul meci din turneul pentru locurile 7-12.

Marcatori: România - Diaconu 3 goluri, Kadar 3, Radu 2, Matei Guiman 2, Negrean 1, Buşilă 1;

Macedonia - Randzici 3 goluri, Misici 2, Kreckovici 2, Petrovici 2, Vuksanovici 1.

Din lotul antrenat de Kovacs Istvan nu a făcut parte jucătorul Ramiro Georgescu, ce are timpanul spart, după o lovitură primită în meciul cu Germania şi este inapt până la finalul competiţiei.

În următoarea partidă, tricolorii vor întâlni campioana europeană Croaţia, într-un meci pentru locurile 7-10, cu care au mai jucat în grupa B, chiar în debut, cedând cu scorul de 7-10.

Rezultatele complete ale României, la CE de la Eindhoven, sunt următoarele: Grupa B: cu Croaţia (7-10), cu Spania (10-12), cu Muntenegru (8-11), cu Serbia (5-14) şi cu Germania (9-10); Turneul locurile 7-12: cu Macedonia (12-10).

Tot miercuri vor mai avea loc meciurile Turcia - Spania (locurile 7-12) şi cele din sferturile de finală, Italia - Germania, respectiv Grecia - Muntenegru. Câştigătoarele din sferturi se vor alătura în semifinale Serbiei şi Ungariei, care au obţinut calificarea directă în penultima fază a competiţiei. Semifinalele vor avea loc în 27 ianuarie şi finalele pentru medalii în 29 ianuarie.

Obiectivul tricolorilor este clasarea în primele nouă locuri, care oferă calificarea la turneul preolimpic de la Edmonton, din luna aprilie. Primele patru clasate La Edmonton vor obţine "biletele" pentru Olimpiada de la Londra.

La ultima ediţie a CE, câştigată de Croaţia, echipa României s-a clasat pe locul şapte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite