România va fi reprezentată de 38 de sportivi la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferinţă de presă (Foto Marian Iliescu)
Conferinţă de presă (Foto Marian Iliescu)

România va fi reprezentată de 38 de sportivi la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, care vor avea loc în perioada 25 iunie - 4 iulie, la Atena, şi la care vor participa 7.500 de concurenţi din 172 de ţări, a anunţat, joi, directorul naţional al Fundaţiei Special Olympics, Cristian Ispas.

"Vom avea 38 de sportivi la aceste jocuri mondiale. La Special Olympics toată lumea câştigă, important e să participăm, nu avem niciun obiectiv în ceea ce priveşte medaliile. Important e că sportivii noştri merg acolo, se vor bucura. Ştim sigur că vom veni cu medalii, nu ştim însă de ce culoare. Este spiritul olimpic aşa cum a fost el la început. Aici nu vor fi sportivi dopaţi", a declarat Ispas în cadrul unei conferinţe de presă.

Directorul naţional al Fundaţiei Special Olympics speră ca manifestaţiile de la Atena împotriva austerităţii să nu perturbe desfăşurarea competiţiei: "S-ar putea ca evenimentele de la Atena să aibă legătură chiar şi cu Jocurile Mondiale Special Olympics. Sunt semnale că populaţia nu este prea fericită că guvernul s-a angajat să susţină o astfel de competiţie, numai că guvernul s-a angajat acum patru ani, nu avea cum să anticipeze. Noi sperăm totuşi să nu avem astfel de evenimente."

Fosta gimnastă Andreea Răducan consideră că sportivii români au nevoie de susţinere pentru a obţine performanţă: "Ştiu foarte bine de câtă susţinere are nevoie un sportiv pentru a ajunge să obţină performanţă. Cred că îmi stă în putere să fac lucrul ăsta pentru cei care cer. Cu mare drag m-am alăturat echipei, sper ca ei să fie conştienţi de suportul nostru. Sper ca atunci când se vor întoarce să sărbătorim performanţele obţinute de ei".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite