România încheie cea mai slabă Olimpiadă din ultimii 48 de ani. Află aici cauzele dezastrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportul românesc e în colaps, iar acest lucru este reflectat de rezultatele de la JO. Căci mâine, în Marea Britanie se va încheia cea mai slabă ediţie românească din ultimii 48 de ani! Românii revin acasă cu doar două titluri, lucru nemaiîntâlnit din 1964, de la Tokyo! "Adevărul" vă prezintă 3 motive ale eşecului, căci, judecând după experienţele precedente, participarea la Londra asta a fost.

Lipsa banilor a dus la dezastrul sporturilor nautice. Din cauza lipsei banilor sau a nepriceperii conducătorilor, unii dintre sportivi au făcut cunoştinţă cu suprafaţa de concurs în săptămâna olimpică.

E cazul sporturilor nautice, care revin acasă fără medalii după 60 de ani!

Atât canotajul, cât şi sportivii de la kaiac-canoe au acuzat faptul că nu simţeau barca şi că diferenţele între timpii obţinuţi acasă şi cei înregistraţi la Eton, erau complet diferiţi.

Motivul e simplu: fiecare luciu de apă are particularităţile lui - vânt, valuri, duritatea apei, şi cu fiecare trebuie să te acomodezi. Ceea ce în cazul nostru nu s-a întâmplat.

Lipsa sportivilor seniori de valoare a „îngropat" atletismul. La atletism este pentru prima dată în istoria olimpică când România nu a avut nici un finalist!

Şi acest lucru s-a întâmplat pentru că FRA a dus la Londra sportivi tineri, pentru a-i pregăti pentru Rio 2016.

Dar nu din elan tineresc s-a apelat la această soluţie ci pentru că seniorii de valoare pot fi număraţi pe degete.

Lipsa unui psiholog a dus la blocajul din scrimă. Cea mai veche meteahnă a sportului românesc, în care se fuge ca de necuratul de acest gen de specialist.

Lipsa psihologului s-a văzut cel mai bine la scrimă. Acolo unde, intrate ca mari favorite, Ana Maria Brânză, şi colegele ei au fost copleşite de presiune, clacând din primul meci.

De asemenea, ratările pe linie ale Larisei Iordache, considerată marea speranţă a gimnasticii româneşti sunt tot rezultatul unei slabe pregătiri psihologice.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite