A cincea medalia olimpică pentru România: Bronz pentru halterofilul Răzvan Martin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivul Răzvan Martin a câştigat, marţi, medalia de bronz, în finala categoriei 69 de kilograme, a cincea pentru delegaţia României, la Jocurile Olimpice de la Londra.

România revine pe podiumul olimpic la haltere masculin după 16 ani. Răzvan Martin a fost aproape de a pune mâna pe argint, însă a fost depăşit la ultima aruncare de indonezianul Tryiatno Tryatno. Sportivul în vârstă de 20 de ani a reuşit să ridice 152 kilograme la smuls, din cele trei încercări, având a doua performanţă, după liderul Qingfeng Lin (China).

La aruncat, Martin a ridicat 177 şi 180 de kilograme, încercând ultima dată la 182 de kilograme, chiar dacă nu mai putea să-l depăşească pe chinez, care avea deja 7 kilograme în plus la total.

Halterofilul clujean a ratat ultima încercare, iar cu un total de 332 de kilograme a obţinut medalia olimpică de argint, scrie Mediafax.

Aurul olimpic a fost revendicat de Qingfeng Lin (China), cu 344 kilograme, iar medalia de argint indonezianului Triyatno Triyatno, cu 333 kilograme.

Răzvan Martin a rămas fără tată de la trei ani, iar apoi a fost abandonat de mamă. El a fost luat de pe străzi practic de antrenorul Mugur Saranciuc de la Clubul Sportiv Bistriţa.

„Răzvan a avut o copilărie zbuciumată. A rămas orfan de tată de la vârsta de trei ani, iar mama lui nu s-a ocupat deloc de el. A fost un copil scăpat din mână, a crescut mai mult pe stradă şi nu era deloc bine întreţinut. Mătuşa a vrut de mult să-l adopte, dar procesul de custodie s-a întins pe o perioadă lungă, deoarece mama lui nu se prezenta la termene. Ce mai, pe mamă n-a interesat-o deloc de Răzvan. L-a căutat abia recent, când a început să câştige concursuri şi bani", a povestit antrenorul într-un interviu acordat presei centrale în luna aprilie.

Primul sportiv român care a intrat în concurs la haltere, Florin Croitoru, s-a clasat pe locul 9, la categoria 56 de kilograme.

Din delegaţia României în competiţia de haltere mai fac parte Roxana Cocoş (cat. 69 kilograme) şi Gabriel Sîncrăian (85 kg).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite