Robert Stănescu, exilat din lot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Stănescu
Robert Stănescu

Înlocuit în ultima clipă din lotul naţional care va participa la Mondialele de la Rotterdam, campionul naţional la inele se gândeşte serios să concureze pentru Canada. Lotul naţional de gimnastică pentru CM este format din Marian Drăgulescu, Flavius Koczi, Ovidiu Buidoşo, Cristian Băţagă, Adrian Bucur, Marius Berbecar şi Vlad Cotună.

Toate drumurile gimans-ticii duc în această săptămână la Rotterdam, acolo unde se va desfăşura, în perioada 16-24 octombrie,  a 42-a ediţia a Campionatelor Mondiale. Toate drumurile, însă nu şi cel al campionului nostru naţional la inele, Robert Stănescu (25 de ani).

Acesta a fost anunţat în ultima clipă că este înlocuit la lot cu Vlad Cotuna. Motivele invocate de oficiali: dureri la claviculă şi nu a confirmat la ultimele verificări. Însă sportivul vine să demonteze acest punct de vedere: nu este „mai accidentat" decât Marius Berbecar, care are ruptură de tendon.

Antrenându-se mai mult în Canada, unde a plecat la începutul anului pentru a fi alături şi de soţia sa - fosta gimnastă Ruxandra Mihail, care antrenează peste Ocean - Robert Stănescu a trebuit să urmeze şi o perioadă de refacere şi tratamente pentru problemele de la spate şi de la umăr care i-au dat bătaie de cap în ultimul an. „La spate am scăpat de dureri fără operaţie, din fericire.

La umăr m-am accidentat anul trecut la Mondiale. Am simţit o durere foarte mare după finala de la inele, care mai revine din când în când. Federaţia nu m-a ajutat cu refacerea, toate cheltuielile au fost suportate de mine", spune Robert. El s-a întors în luna august şi s-a alăturat colegilor de la naţională la ultimele verificări, devenind campion naţional la inele la mijlocul lunii septembrie. Însă aceasta nu a fost de ajuns pentru a ne reprezenta la Rotterdam.

În urma acestei nedreptăţi, Robert ia în calcul să reprezinte culorile Canadei la următoarele concursuri. „În România nu sunt luat în calcul şi nu văd de ce nu aş încerca să concurez pentru Canada", a spus dinamovistul.

Koczi va face şase aparate

Marian Drăgulescu, dublul campion de anul trecut la sol şi sărituri, nu va putea concura la Rotterdam la capacitate maximă din cauza accidentărilor din ultimul timp care l-au ţinut pe loc din pregătiri.

„Îmi doresc să intru în finala de la sol şi să iau şi o medalie. Principalul meu obiectiv rămâne titlul olimpic, dar, dacă va veni o medalie şi de la aceste Mondiale, va fi foarte bine", a spus cel considerat liderul echipei. În aceste condiţii, Flavius Koczi, vicecampionul mondial en-titre , are cele mai multe şanse să urce pe podium.

Reşiţeanul „s-a aventurat" la toate cele şase aparate. „Eu îl văd favorit şi are şanse la sol, la sărituri, la cal cu mânere şi chiar la individual compus. Din cele patru şanse, e greu de crezut că nu va obţine măcar o medalie'', a adăugat Drăgulescu.

Fetele nu se bat nici cu istoria, nici cu adversarele

Fără a fi rezolvate toate problemele de siguranţă şi acurateţe ale exerciţiilor gimnastelor, delegaţia României a plecat, ieri la Campionatele Mondiale de la Rotterdam. Oraşul olandez are o mare încărcătură emoţională pentru gimnastica românească. În urmă cu 23 de ani, tot la o competiţie de asemenea anvergură, fetiţele noastre se întorceau cu 10 medalii, dintre care jumătate de aur.

Generaţia de astăzi a plecat la fel de ambiţioasă şi încrezătoare, chiar dacă publicaţiile de specialitate nu le mai văd favorite la urcarea pe podium, locul lor fiind luat de China, Japonia şi SUA. Nu se luptă cu nimeni. Nici cu istoria, nici cu adversarele lor. Ci cu ele însele.

„Le-am spus că se bat cu propriile lor limite, propriile lor posibilităţi din acest moment. Nu  vreau să fac comparaţii între performanţele generaţiei din '87 şi asta de acum. Nu e bine să pleci cu o astfel de încărcătură", le-a apărat Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului feminin.

Componenţă loturile României

Masculin - Marian Drăgulescu, Flavius Koczi, Ovidiu Buidoşo, Cristian Băţagă, Adrian Bucur, Marius Berbecar şi Vlad Cotună (antrenori - Ioan Suciu, Vasile Vug, Ştefan Gal, Marius Urzică);

Feminin - Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu, Gabriela Drăgoi, Amelia Racea (antrenori - Octavian Bellu, Florin Cotuţiu, Marius Vintilă, Liliana Cosma, Lucian Sandu).

Programul sportivilor români la Mondialele de la Rotterdam:

16 octombrie, feminin - ora: 13.30, calificări - Polonia, România, Brazilia, Israel

18 octombrie, masculin - ora: 11.30, calificări - Columbia, Japonia, Spania, România, Finlanda, Danemarca.

20 octombrie: ora 17.00 - finala pe echipe, feminin

21 octombrie: ora 17.00 - finala pe echipe, masculin

22 octombrie: ora 16.00 - finala individual compus, masculin; 19.30 - finala individual compus, feminin

23 octombrie: ora 13.00 - finale la sărituri şi paralele, feminin, plus finale la sol, cal şi inele, la masculin

24 octombrie: ora 14.00 - finale la bârnă şi sol, la feminin, respectiv la sărituri, paralele şi bară, la masculin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite