Revanşa lui Andrade, la mâna lui Bute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impresarul românului susţine că nu a fost luată nicio decizie cu privire la un nou meci cu Andrade. Lucian Bute ar fi dispus să-i acorde revanşa mexicanului dacă ar ieşi o reţetă de succes, susţine Cristi Gănescu, impresarul pugilistului român.

Adevărul: Bute şi-a  păstrat centura, dar există nenumărate  controverse în jurul arbitrajului. Care este punctual dumneavoastră de vedere în acest sens?

Cristi Gănescu: Trebuie să fii subiectiv pentru a spune că Andrade ar fi meritat să câştige sau că Lucian ar fi fost avantajat în  vreun fel de arbitraj. Din păcate, astfel de discuţii vor apărea mereu în jurul marilor evenimente, pentru că de fiecare dată se va ivi cineva care să aibă ceva de reproşat. Din punctul meu de vedere, victoria lui Bute este una clară şi pe deplin meritată.

S-a vorbit foarte mult despre ultimele secunde ale confruntării…

Şi aici lucrurile sunt cât se poate de clare. Lucian s-a ridicat la timp, aşa că nu văd ce ar mai fi de speculat aici. Arbitrul a numărat regulamentar, deci nu i se poate imputa ceva, pentru că a respectat în totalitate regulamentul.

Stafful lui Andrade a anunţat că va depune o plângere la IBF, pentru ca Bute să-i acorde mexicanului o revanşă.
S-a stabilit ceva în acest sens?

Deocamdată nu s-a stabilit nimic, dar nu exclud o astfel de variantă. Cert e că, pentru Lucian, un meci cu Andrade nu este o prioritate momentan. Nu excludem însă deloc varianta ca acest lucru să se întâmple în viitor, mai ales că controversele legate de acest meci au stârnit mult interes din partea presei şi a iubitorilor de box.

Nu va boxa în România

Ar exista posibilitatea ca un astfel de meci să se dispute în România?

Să fim sinceri, o revanşă ar putea atrage mulţi bani la mijloc. Dacă ni se propune o ofertă avantajoasă, Bute boxează şi la Andrade acasă pentru că nu ne este frică de nimic. Oricum, o eventuală revanşă nu se va disputa nici în Mexic, nici în România, pentru că în niciuna dintre aceste ţări nu există infrastructura necesară pentru un asemenea eveniment.

Să înţelegem că tot Montrealul va găzdui următorul meci în care Bute îşi va pune centura la bătaie?
Este o posibilitate, dar deocamdată este prematur. Oricum, cred că Lucian şi-ar dori să boxeze din nou în Canada, care este ca a doua patrie pentru el. Totuşi, dacă ar putea să aleagă, şi-ar dori foarte mult ca într-o zi să o facă acasă, în România.

Când va reveni Bute în ring?

Cel mai devreme, Lucian va boxa prin martie, dacă nu chiar aprilie. Deocamdată va lua o lună de pauză, după care va reveni apoi în sala de antrenamente.

Bute vrea un meci cu Kessler
Cel mai apreciat boxer la categoria supermijlocie în acest moment, danezul Mikkel Kessler, şi-a apărat titlul la categoria WBA în faţa germanului Haussler. Scandinavul şi-a învins lejer adversarul prin KO în repriza a treia  şi a ajuns la 41 de victorii la profesionişti, din care 31 prin knockout.

 Posesorul centurii IBF, Bute ar putea boxa cu Kessler spre sfârşitul anului 2009, urmând a disputa două meciuri la alegere cu adversarii din primii 15 pugilişti ai categoriei până la marea confruntare cu danezul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite