Renunţaţi la lenevie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Aţi auzit de cifoză şi de scolioză?" Unde vă duceţi, stimate cititor, pentru a face sport în folosul sănătăţii dumneavoastră? Cine vă primeşte? Cunoaşteţi vreun stadion şi

"Aţi auzit de cifoză şi de scolioză?"

Unde vă duceţi, stimate cititor, pentru a face sport în folosul sănătăţii dumneavoastră? Cine vă primeşte? Cunoaşteţi vreun stadion şi vreo sală de sport deschise tuturor? Toată lumea poate să facă sport?

În unele ţări, tineretul se sufocă sub influenţa unei formări prea înguste, în care prioritatea este sistematic de partea exerciţiului inteligenţei. În programele unor sisteme şcolare, educaţia fizică şi sportul continuă să fie sacrificate în favoarea disciplinelor de inteligenţă, ca şi atâtea alte activităţi esenţiale, cum ar fi educaţia estetică, educaţia civică şi pregătirea pentru viaţa socială.

La noi există încă îngrijorător de mulţi părinţi care consideră că aportul unei ore de studiu în plus este de preferat pierderii pe care o vor avea de suportat copiii lor în planul capacităţii fizice de pe urma unei ore de sport în minus.

Renunţaţi la dreptul la lenevie!

Disponibilitatea corpului pentru efort aduce după sine un ansamblu de calităţi şi, îndeosebi, echilibru personal.

Sportul nu e un lux, ci o nevoie!

Dacă facem o analiză a sportului din şcoli, vom constata că mulţi părinţi vor să-şi scutească odraslele de educaţie fizică, ca să nu se accidenteze copiii. Din păcate, ei se vor accidenta mai târziu, fiindcă nu vor şti să alerge, să sară şi nici să meargă. Uitaţi-vă cum merg copiii pe stradă şi îi veţi recunoaşte imediat pe cei scutiţi de sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite