Sărituri cu schiurile/Un român, locul 20 la CM juniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remus Tudor s-a clasat pe locul 20 în proba de sărituri cu schiurile din cadrul Campionatelor Mondiale de schi nordic rezervate juniorilor, ce se desfăşoară în Estonia.

Remus Tudor (18 ani, CSS Braşovia) a avut două sărituri ce au măsurat 87 de metri, respectiv 89 de metri. Totalul sportivului român a fost de 215 puncte. Sportivul este pregătit de antrenorii Florin Spulber și Wilhelm Grosz. Întrecerea s-a desfăşurat pe o trambulină cu dimensiunea de 100 de metri.

Echipa naţională de sărituri cu schiurile a României face parte din programul OMV Move & Jump, lansat în 2007 de către OMV. Obiectivul programului este situarea săritorilor cu schiurile români în primii zece din lume în următorii ani.

Antrenorul coordonator al echipei de sărituri cu schiurile a României, Florin Spulber, consideră că rezultatul obţinut de Tudor este unul valoros. "Rezultatul înregistrat de Remus Tudor în această competiţie de vârf confirmă eficienţa programelor de pregătire tehnică şi forma fizică bună a sportivilor din lotul naţional, a căror evoluţie este vizibilă de la an la an. Performanţa sa este cu atât mai valoroasă cu cât el a concurat împotriva unor sportivi experimentaţi din ţări precum Norvegia, Finlanda, Austria sau Germania. Sunt sigur că, în anii următori, sportivii români vor continua acest trend ascendent şi vor lupta pentru primele locuri în astfel de competiţii de nivel ridicat", a spus Spulber.

Competiţia a fost câştigată de bulgarul Vladimir Zografski, podiumul fiind completat de austriacul Stefan Kraft şi de estonianul Kaarel Nurmsalu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite