Record de audienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nate Robinson câştigătorul concursului de slam dunk la ediţia din 2009
Nate Robinson câştigătorul concursului de slam dunk la ediţia din 2009

Spectacolul vedetelor din NBA va fi cel mai urmărit meci de baschet din istorie, cu 80.000 de spectatori. Meciul va avea loc, duminică, 14 februarie, pe stadionul acoperit al echipei de fotbal american Dallas Cowboys.

Ediţia a 59-a din istoria meciului-spectacol al baschetului american va fi una cu totul specială.  Liga profesionistă de peste Ocean va pune în scenă cea mai urmărită partidă din istoria acestui sport pe unul dintre cele mai spectaculoase stadioane, cel al echipei de fotbal american Dallas Cowboys.

Vedetele de zeci de milioane de dolari vor evolua pe un teren unic, unde vor putea fi urmăriţi pe viu de 80.000 de oameni. Inaugurată în 2009, noua arenă a texanilor este complet acoperită, acoperişul fiind retractabil, iar capacitatea sa poate depăşi 105.000 de locuri, în funcţie de eveniment. Arena a costat 1,15 miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai scumpe construcţii sportive din lume.

Pentru prima oară după ediţia din 1989, evenimentele care alcătuiesc All Star Weekendul vor fi găzduite de două arene. Astfel pe stadionul celor de la Cowboys se va juca doar meciul vedetelor. Celelalte evenimente, meciul debutanţilor, care va avea loc vineri şi concursurile individuale, care se vor desfăşura sâmbătă, vor fi găzduite de American Airlines Center, arena echipei Dallas Mavericks.

S-au stabilit şi antrenorii

Titularii celor două formaţii au fost aleşi de către fanii din întreaga lume prin intermediul voturilor postate pe site-ul oficial al ligii. Liderul popularităţii a fost LeBron James, superstarul celor de la Cleveland Cavaliers, care a adunat peste 2,5 milioane de voturi, urmat îndeaproape de marele său rival Kobe Bryant, cu 2,45 milioane.

După ce rezervele au fost desemnate de către antrenorii celor 30 de echipe din NBA, care nu au avut voie să-şi voteze propriii jucători, la finalul săptămânii trecute s-au stabilit şi cei doi antrenori. Aceştia vor fi George Karl de la Denver Nuggets, respectiv Stan van Gundy, antrenorii echipelor care nu mai pot pierde locul al doilea în Conferinţele de Vest, respectiv de Est.

Karl şi Van Gundy profită astfel de regula NBA care spune că un tehnician nu poate antrena doi ani consecutiv selecţionata conferinţei. Phil Jackson de la Los Angeles Lakers şi Mike Brown de la Cleveland Cavaliers au fost anul trecut prezenţi la All Star Game, însă, chiar dacă echipele lor ocupă şi în acest sezon locul 1 în cele două conferinţe, cei doi nu mai pot lua loc pe bancă.

All Star Game la Boom Sport One

Toate evenimentele de la NBA All Star Game 2010 vor putea fi urmărite în direct şi în exclusivitate în România pe Boom Sport One. Iată programul transmisiilor:

Sâmbătă, 13 februarie, ora 4.00 - Meciul debutanţilor (în pauză calificările pentru concursul de slam-dunk dintre Eric Gordon şi DeMar Derozan)

Duminică, 14 februarie, ora 3.00 - Concursurile individuale (în ordine: Shooting Stars, Skills Challenge, 3 Point Shootout, Slam Dunk)

Luni, 15 februarie, ora 3.00 - Ediţia 59 a NBA All Star Game

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite