Războiul stelelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argentina lui Lionel Messi şi Brazilia lui Ronaldinho se vor întâlni mâine în semifinalele turneului olimpic de la Beijing Cele mai titrate selecţionate de pe continentul sud-american se

Argentina lui Lionel Messi şi Brazilia lui Ronaldinho se vor întâlni mâine în semifinalele turneului olimpic de la Beijing

Cele mai titrate selecţionate de pe continentul sud-american se bazează pe sclipirile celor două vedete care au marcat fiecare câte două goluri la acest turneu.

Argentina este deţinătoarea titlului olimpic şi marea favorită şi în turneul final din acest an, de la Beijing. Echipa condusă din teren de jucătorul lui FC Barcelona, Lionel Messi, a eliminat în sferturile de finală echipa Olandei cu 2-1, după prelungiri. "Pumele" au deschis scorul chiar prin Messi, aflat la cel de-al doilea gol în acest turneu.

Selecţionerul Argentinei, Sergio Batista, s-a declarat satisfăcut de jocul echipei sale. "Ne-am creat multe ocazii, pe care le-am irosit, în faţa unei defensive solide. Sunt foarte mulţumit de echipa mea".

De partea cealaltă, Brazilia a depăşit, mai greu decât se aştepta, selecţionata Camerunului, cu 2-0, după prelungiri. "Selecao" are ca obiectiv câştigarea titlului olimpic pentru prima oară în istorie. Convocarea starului Ronaldinho demonstrează ambiţiile şefilor fotbalului brazilian de a completa vitrina de trofee cu singurul titlu important care lipseşte.

"A fost un meci foarte greu. Ştim că nu ne puteam aştepta la jocuri uşoare nici de acum înainte dacă vrem să câştigăm titlul olimpic", a declarat selecţionerul brazilian, Carlos Dunga.

Chiar dacă nu a strălucit până acum, Ronaldinho a reuşit să marcheze două goluri la acest turneu, iar antrenorul Dunga aşteaptă ca el să-şi demonstreze clasa în meciul de mâine contra Argentinei.

Pe lângă Ronaldinho şi Messi, cele două selecţionate se bazează şi pe alţi jucători consacraţi, precum Diego, Rafinha şi Pato (Brazilia) sau Riquelme, Aguero şi Mascherano (Argentina). Meciul dintre Brazilia şi Argentina se va disputa mâine de la ora 16.00, fiind transmis în direct de postul TVR 2.

Belgia, surpriza turneului

În cealaltă semifinală, Nigeria, medaliata cu aur din 1996, întâlneşte Belgia, surpriza acestui turneu final.

"Vulturii" africani au eliminat în sferturile de finală echipa Coastei de Fildeş cu scorul de 2-0. Belgia a reuşit, surprinzător, calificarea în careul de aşi. După ce au eliminat din grupă China şi Noua Zeelandă, "diavolii roşii" au învins în "sferturi" Italia, cu scorul de 3-2.

Belgia are în palmares un titlu olimpic cucerit în urmă cu 88 de ani, pe teren propriu, la Jocurile Olimpice de la Antwerp.

3 finale olimpice a jucat Argentina, care a câştigat argintul în 1928 şi 1996 şi aurul în 2004

Lionel Messi a făcut diferenţa pe teren. A marcat un gol şi l-a creat practic pe al doilea. Ne-a învins o echipă mai bună.
Jonathan de Guzman, jucător Olanda

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite