Rareş Şipoş, născut pentru a juca tenis de masă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş a câştigat în scurta sa carieră nenumărate medalii atât pe plan intern, cât şi internaţional
Rareş a câştigat în scurta sa carieră nenumărate medalii atât pe plan intern, cât şi internaţional

Rareş Şipoş nu are decât 9 ani, dar la categoria sa de vârstă este cel mai bun din Europa. „Iubesc tenisul de masă! Vreau să devin campion european!“, exclamă copilul, un exemplu de seriozitate pentru colegii săi.

Rareş Şipoş este un copil deosebit. A început în urmă cu cinci ani tenisul de masă, iar acum a ajuns să se bată de la egal la egal chiar cu seniorii. Băiatul impresionează cu dăruirea de care dă dovadă, la o vârstă la care alţi copii se gândesc cum să-şi împuşte adversarii la jocurile pe calculator.

Extrem de talentat, dar în acelaşi timp foarte muncitor, Rareş îşi doreşte din tot sufletul să devină campion european. Pentru a-şi îndeplini visul, se antrenează trei ore pe zi în timpul săptămânii, iar în vacanţă stă şase ore în sală. Transpirat, concentrat şi mereu atent la loviturile adversarului, sportivul are nişte idealuri la cer alţi copii nu s-ar gândi: vrea să devină medic.

„Mergeam cu tata în fiecare duminică la sală, iar într-o zi, mi-a zis un domn să vin cu el să-mi ofere câteva cursuri. M-a văzut şi după numai câteva minute mi-a zis că am talent şi pot să ajung mare. A fost puţin mai greu la început, dar acum nu aş lăsa tenisul de masă pentru nimic în lume. La şcoală am numai calificative foarte bune", se destăinuie copilul.

Adrian Crişan l-a luat în cantonament

Talentul pe care-l are Rareş Şipoş l-a impresionat şi pe Adi Crişan, tenismen care este neînvins în România de 12 ani, deţinător a 15 titluri de campion naţional şi dublu medaliat cu bronz la Campionatele Europene. Timp de o săptămână, clujeanul a fost elevul lui Crişan, de la care a învăţat multe dintre secretele acestui sport. Decizia lui Crişan a fost luată după ce, în prealabil se sfătuise cu antrenorul emerit Gheorghe Bozga.

„Vreau să devin campion european. Vreau să mă pregătesc intens, să joc cât mai bine şi să fac performanţă. Nu mi-am propus să trăiesc din asta, mi-aş dori să devin medic, pentru că e nevoie şi de o meserie din care să trăieşti", continuă Rareş.

Tatăl îl susţine financiar şi moral

Septimiu Şipoş, tatăl sportivului, este principalul susţinător al acestuia, atât moral, cât şi financiar. Mereu alături de el, acesta nu lipseşte de la niciun concurs important la care participă fiul său şi este mereu preocupat să îi influenţeze decisiv cariera.

„Acum, ne pregătim intens pentru Cupa Europei Jolla, un puternic turneu internaţional, care va avea loc la Budapesta. Este un sport foarte costisitor, dar ne bucurăm de un sprijin extraordinar din partea CSM Cluj. Eu nu am vrut ca el să facă tenis de masă, mi-aş fi dorit mai mult să practice fotbalul sau tenisul de câmp, dar a fost alegerea lui. Mi-a spus că iubeşte tenisul de masă.

Cum să-l opreşti când spune aşa ceva?", ne-a declarat tatăl său. Rareş a câştigat primul loc la Open-ul Croaţiei, locul doi la concursul internaţional de la Nerbator, Ungaria şi este campion naţional al României. Component al echipei de Divizia B a clubului CSM Provalcon, Rareş Şipoş îl are ca idol pe celebrul Timo Boll şi visează ca într-o zi să-i egaleze performanţele. Talent are cu carul, nu se fereşte de muncă, iar şansele ca acest vis să devină realitate sunt mai mari, cu fiecare zi pe care copilul o petrece în sala de antrenament.

Condiţii europene la Bistriţa

Centrul olimpic de la Bistriţa este unul dintre cele mai bune din Europa în ceea ce priveşte pregătirea copiilor, cadeţilor şi a juniorilor. Inaugurată în anul 2002, sala are 19 mese de joc, iar clubul are patru antrenori angajaţi pentru a se ocupa de pregătirea sportivilor. Pentru activitatea din 2008 au fost cheltuiţi 200.000 de lei, în timp ce în reparaţii capitale s-au investit 130.000 de lei, conform directorului Centrului

Profil

- Născut: 11.10.2000, la Cluj-Napoca
- Studii: Elev în clasa a III-a la Liceul „Gheorghe Şincai"
- Performanţe: Locul I la Openul Croaţiei, locul II la Openul Austriei, campion naţional al României, locul III pe echipe, categoria 10 ani

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite