Rareş Dumitrescu: "Îmi doresc o medalie cu echipa! "

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Dumitrescu
Rareş Dumitrescu

Campionul mondial din 2009 în proba de sabie, Rareş Dumitrescu, a declarat că îşi doreşte câştigarea unei medalii cu echipa României la Campionatele Mondiale de scrimă, precizând că va încerca să obţină o clasare cât mai bună şi la proba individuală a competiţiei.

"Îmi doresc foarte mult să reuşim să obţinem o medalie la proba pe echipe, pentru că la individual ştiu că îmi va fi foarte greu. Sper totuşi ca şi la individual să am o evoluţie cât mai bună. Cu siguranţă că Italia va fi principalul nostru adversar, pentru că au fost cea mai în formă echipă din acest an. Totuşi, mai sunt şi alte echipe care se vor bate cu noi pentru medalie, mai ales că Franţa va fi la ea acasă şi va dori să facă o figură frumoasă", a spus Rareş Dumitrescu pentru Mediafax.

Sabrerul român a afirmat că îi va fi dificil la CM de la Paris deoarece nu a evoluat în nicio competiţie majoră după operaţia la genunchi pe care a suferit-o în luna martie a acestui an: "Din păcate, nu am avut nicio competiţie majoră după ce m-am operat şi îmi va fi foarte greu la aceste mondiale, pentru că va trebui să dau totul. Oricum, pentru noi este important să fim acolo sus la aceste mondiale, pentru că cel mai important va fi cum ne vom prezenta la Jocurile Olimpice de la Londra".

Rareş Dumitrescu a fost operat în luna martie, la Strasbourg, la genunchiul stâng, şi a avut nevoie de o perioadă de aproximativ două luni pentru a-şi relua pregătirile. Sabrerul face parte din echipa României care va participa la Campionatele Mondiale de scrimă de la Paris, din perioada 4-13 noiembrie, unde îşi va apăra titlul cucerit de echipa de spadă în 2009. De asemenea, Rareş Dumitrescu este deţinătorul medaliei de argint la proba individuală a competiţiei de anul trecut.


Delegaţia României care va participa la CM de scrimă de la Paris va pleca, marţi dimineaţă, în Franţa.

Componenţa lotului României pentru CM scrimă este următoarea: Florin Zalomir, Rareş Dumitrescu, Cosmin Hănceanu, Tiberiu Dolniceanu (toţi sabie masculin), Ana Maria Brânză, Loredana Iordăchioiu, Anca Măroiu, Simona Alexandru (spadă feminin), Virgil Sălişcan, Radu Daraban, Alexandru Diaconu (floretă masculin), Ioana Dumitru, Andreea Andrei, Maria Udrea (floretă feminin), Bertalan Arkosi, Adrian Pop, Otto Tardi, Cosmin Kortyanu (spadă masculin), Andreea Pelei, Bianca Pascu, Elena Munteanu şi Mihaela Bulică (sabie feminin).

Probele individuale se vor desfăşura în perioada 4-8 noiembrie, în vreme ce întrecerile pe echipe se vor desfăşura între 9 şi 13 noiembrie. Singura probă pe echipe la care România nu va participa va fi cea de spadă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite