Ramona Maier, coşmarul franţuzoaicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extrema stângă a fost eroina meciului câştigat de România în faţa Franţei, cu 34-26, la Jocurile Olimpice de la Beijing Jucătoarea Oltchimului a înscris 11 goluri, obligându-l pe

Extrema stângă a fost eroina meciului câştigat de România în faţa Franţei, cu 34-26, la Jocurile Olimpice de la Beijing

Jucătoarea Oltchimului a înscris 11 goluri, obligându-l pe antrenorul Olivier Krumbholz să o scoată din poartă pe Valerie Nicolas.

Viteză de joc, precizie la milimetru, inspiraţie şi, evident, multă transpiraţie. Pe scurt, în toate acestea a constat secretul evoluţiei avute de Ramona Maier în meciul câştigat de tricolore, 34-26, cu Franţa, la Jocurile Olimpice. Extrema stângă a marcat de 11 ori în poarta adversarelor, reuşind să-l exaspereze pe reputatul selecţioner Olivier Krumbholz.

Tehnicianul nu a reuşit să găsească un răspuns menit să o oprească pe aceasta. "Maier a făcut un joc bun, la fel şi coechiperele sale. La calităţile sale, nu mă surprinde că a făcut ce a vrut cu apărarea Franţei", a afirmat selecţionerul Gheorghe Tadici.

A lăsat atletismul pentru handbal

Unul dintre secretele vitezei de joc arătate de Ramona stă în faptul că în copilărie a practicat atletismul. Ulterior, într-un moment de inspiraţie, ea a preferat să se concentreze pe handbal, iar cu timpul a renunţat la atletism. "Sunt conştientă că atletismul m-a ajutat foarte mult ca sport complementar, dar nu regret că am ales să fac performanţă în handbal.

Puţin probabil să fi reuşit să ajung o atletă de top, dar cu handbalul mi-a mers bine", mărturiseşte Ramona. Extrema celor de la Oltchim recunoaşte cu modestie că a avut şi multă şansă în meciul cu Franţa şi afirmă că pentru ea nu este important cine marchează cel mai mult, ci binele întregii echipe.

Putea să rateze Beijingul

Prezenţa Ramonei Maier la Jocurile Olimpice a fost pusă mult timp sub semnul întrebării. Handbalista a fost diagnosticată cu depunere de calciu, iar durerile au fost cât pe ce să o excludă din lotul pentru Beijing. Din fericire, programul de refacere urmat şi-a dat roadele, permiţându-i Ramonei să evolueze în China.

Felicitate de adversare

Jucătoarele naţionalei feminine de handbal a României au un admirator sincer în persoana lui Olivier Krumbholz. Tehnicianul a vorbit la superlativ despre tricolore, imediat după ce acestea au zdrobit Franţa cu 34-26, la Jocurile Olimpice. "România are o echipă fantastică, după părerea mea joacă cel mai bun handbal dintre toate echipele. Dacă vor continua astfel, le văd favorite la aurul olimpic", a declarat celebrul antrenor.

Tricolorele au jumulit Cocoşul Galic

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice, după ce a învins Franţa, cu scorul de 34-26 (17-13). Partida a contat pentru grupa A din cadrul turneului final de la Beijing.

Problema câştigătoarei s-a pus doar în primul sfert de oră, după care fetele pregătite de Gheorghe Tadici au controlat autoritar jocul. Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat în minutul 47 (26-17). Cea mai bună marcatoare a României a fost Ramona Maier, autoare a 11 goluri.

"Sunt mulţumit deplin de evoluţia fetelor, sper ca jocul nostru să crească în continuare şi să ne îndeplinim obiectivul, câştigarea unei medalii. Urmează meciul cu Angola şi nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, pentru că africancele pot să fie periculoase", a declarat selecţionerul Gheorghe Tadici.


ROMÂNIA 34

Dinu, Pâslaru, - Olteanu (1), Maier (11), Amariei (1), Neagu (5), Gâlcă (4), Ardean (4), Meiroşu (4), Beşe (2), Bârsan (1), Lecuşanu, Brădeanu (1).
Antrenor: Gheorghe Tadici

FRANŢA 26

Nicolas, Leynaud - Kamto (2), Rolland (3), Baudouin (2), Herbrecht (4), Tervel (6), Tunkara (3), Lacrabere (2), Sigante (3), Vanparys (1).
Antrenor: Olivier Krumbholz

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite