„Ramele de aur“ se retrag în glorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrunache (stânga) şi Susanu au câştigat la Europenele din Italia
Andrunache (stânga) şi Susanu au câştigat la Europenele din Italia

Geta Andrunache şi Viorica Susanu au luat aurul la ultima lor competiţie internaţională.

În urmă cu o lună, pe canalul de la Eton, canotoarele noastre aveau lacrimi în ochi. Cu toate că erau creditate printre favorite, bărcile de 8 plus 1 şi de dublu rame nu reuşiseră să urce pe podiumul olimpic.

Andrunache şi Susanu s-au revanşat la Campionatul European de la Varese (Italia) şi au obţinut titlul continental în cursa-regină a canotajului, la 8 plus 1, unde le-au avut colege în barcă pe Roxana Cogianu, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Andreea Boghian, Rodica Şerban, Ioana Rotaru şi Talida-Teodora Gidoiu. Celălalt titlu continental a fost obţinut de Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu, în proba de dublu rame.

Preşedinte al federaţiei, Elisabeta Lipă a catalogat bilanţul înregistrat la CE - s-au mai cucerit o medalie de argint la 4 rame fără cârmaci masculin şi una de bronz la dublu vâsle feminin - ca o confirmare a valorii şcolii noastre de canotaj. „Fireşte că durerea pricinuită de rezultatele de la Eton nu a dispărut. Poate că la anul sau peste doi ani va trece".

Lipă a confirmat faptul că Susanu şi Andrunache se vor retrage din competiţie în acest an. „A fost ultima lor cursă internaţională, iar la festivitatea de premiere aveau lacrimi în ochi. E un moment dificil pentru ele". Andrunache e una dintre cele mai titrate sportive din România, cu cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, la fel ca Elisabeta Lipă. Viorica Susanu are patru medalii de aur la J.O.

Susanu şi Andrunache vor participa în acest weekend (21-23 septembrie) la Naţionalele de la Snagov. „Ne vom încheia cariera la o competiţie internă. Ne vom face treaba până la capăt", declara Georgeta Andrunache după concursul olimpic de la Londra.   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite