Rafael Nadal, în al nouălea cer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ibericul Rafael Nadal are toate motivele să se considere un răsfăţat al soartei, un om căruia destinul i-a zâmbit larg. Învingător în finala olimpică de la Beijing, "Rafa" savurează la

Ibericul Rafael Nadal are toate motivele să se considere un răsfăţat al soartei, un om căruia destinul i-a zâmbit larg. Învingător în finala olimpică de la Beijing, "Rafa" savurează la maximum gustul succesului.

Un gust care îi este de altfel bine cunoscut. La 22 de ani, spaniolul s-a impus în acest sezon şi în turneele de Mare Şlem de la Roland Garros şi de la Wimbledon, iar nenumăratele sale succese l-au propulsat de ieri pe primul loc în clasamentul ATP.

Nu este de mirare că presa din Peninsulă nu mai conteneşte cu laudele la adresa sportivului. "Nadal este deja de aur", titra primul cotidian de larg interes din ţară, "El Pais", care adăuga că Rafael Nadal este "primul jucător spaniol de tenis care devine campion olimpic".

"Nadal, pe culmile tenisului", scria la rândul său "El Mundo", nu înainte de a adăuga că jucătorul este "mândria Spaniei", iar succesul lui, mentalul său excepţional şi atitudinea de învingător pot provoca un oarecare mimetism în sportul spaniol.

Şi pentru ca succesul său să fie deplin, Nadal demonstrează că valoarea de pe teren este dublată de caracter. Surprinzător pentru mulţi, el îl laudă în continuare pe rivalul său, Federer.

"Pentru mine Federer este încă cel mai bun. Este cel mai bun jucător din istoria tenisului'', a declarat
puştiul-minune al tenisului spaniol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite