Rachete de 100 de lei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La marginea cartierului Militari, pe strada cu nume predestinat parcă pentru sportul de performanţă, "Gabriela Szabo", funcţionează Complexul Sportiv 2000, care este dotat şi cu un hotel de

La marginea cartierului Militari, pe strada cu nume predestinat parcă pentru sportul de performanţă, "Gabriela Szabo", funcţionează Complexul Sportiv 2000, care este dotat şi cu un hotel de două stele

Proprietate a omului de afaceri Marian Şotae, complexul a început să funcţioneze în anul 1998, doar ca o bază de tenis purtând numele Tenis Club 2000.

"Eu am practicat acest sport doar ca amator, pentru că am provenit dintr-o familie săracă şi părinţii mei m-au sfătuit să mă ţin mai bine de carte. Mi-am spus atunci că, dacă mă ajută Dumnezeu să am bani, o să fac ceva pentru tenis", a povesit Marian Şotae.

Copiii se pregătesc cel puţin şase luni

Pe cele 10 terenuri ale complexului se antrenează 140 de copii cu vârste începând de la 6 ani. Pentru primele şase luni tariful este 100 de lei pe lună, câte trei şedinţe săptămânal. Dacă micuţul dovedeşte talent, părinţii trebuie să plătească 400 de lei lunar pentru antrenamente zilnice până la 12 ani. "În cazul în care copilul vrea să devină profesionist, tariful creşte la 1.000 de lei.

Lucrează singur cu antrenorul şi i se pune la dispoziţie tot echipamentul", a declarat patronul. În cadrul complexului, funcţionează o grădiniţă unde sunt înscrişi 40 de copii. Contra tarifului lunar de 700 lei pentru programul prelungit, micuţii pot beneficia de lecţii de tenis, înot, judo, karate, pian sau pot învăţa limbi străine.

Complexul este dotat cu un bazin semi-olimpic unde mai multe grupe de copii iau lecţii de înot. Cursul pentru iniţiere în înot, de zece şedinţe, costă 150 de lei. Sportivii înscrişi pot să locuiască la complex într-un hotel de două stele, unde o noapte de cazare costă 40 de euro. Toţi sportivii înscrişi au reducere de 20 la sută pentru toate facilităţile.

Cine este patronul?

Marian Şotae a fost vicepreşedinte la Tofan Group, companie ale cărei baze le-a pus împreună cu Gelu Tofan. "Din tenis nu aş fi putut avea profit, dar bazinul, hotelul şi restaurantul aduc bani. Nu m-a ajutat nimeni. Foarte greu găseşti pe cineva să-ţi stea alături", a încheiat Marian Şotae.

Îl finanţează pe Mergea

Marian Şotae îl finanţează pe unul din componenţii de Cupa Davis a României, Florin Mergea. Patronul complexului îi asigură baza de antrenament, cazarea şi îi acoperă cheltuielile de transport la turneele la care participă. Şotae vorbeşte cu mândrie de două jucătoare de la clubul său, Cristina Dinu (17 ani) şi Simona Ionescu (16 ani), care în curând ar putea ajunge în topul tenisului mondial. Complexul Sportiv 2000 a organizat anul trecut un turneu de tenis feminin de 25.000 de euro, care a fost câştigat de o jucătoare din Germania.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite