RUGBY: Zece reguli noi adoptate de federaţia internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

International Rugby Board (IRB) a integrat cu titlu definitiv 10 din cele 13 reguli experimentate în ultimul an în meciurile-test ale turneelor estivale, Consiliul organismului suprem al rugby-ului, reunit la Dublin, decizând, de asemenea, intrarea acestora în vigoare începând cu 23 mai.

Între regulile impuse de acum în regulamentul de joc se află cea privitoare la posibilitatea discreţionară a arbitrului de a lărgi prerogativele asistenţilor săi, precum şi cea a anulării câştigării de teren în cazul degajării balonului direct în margine după ce acesta a fost pasat în "22"-ul propriu.

Totodată, au fost adoptate noile reguli legate de margine (executarea rapidă înapoi, aşezarea celui care recepţionează balonul la 2 metri de alinierea celorlalţi or pre-gripping-ul), precum şi dispoziţii care privesc diverse situaţii în care se poate găsi mijlocaşul la grămadă.

Cea mai mportantă dispoziţie care nu a fost reţinută, după experimentare, este cea prin care jucătorii erau autorizaţi să împiedice progresia unui mol prin dărâmarea acestuia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite