RUGBY: Alin Petrache este noul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul căpitan al echipei naţionale Alin Petrache a fost ales preşedintele Federaţiei Române de Rugby în cadrul Adunării Generale care a avut loc astăzi.

Petrache a primit 40 de voturi din partea membrilor Adunării Generale, Gheorghe Vărzaru, fost rugbist la Farul Constanţa şi Steaua, a primit 19 voturi iar Eugen Ştefan, fost jucător în Franţa, acolo unde s-a stabilit de aproape două decenii, a adunat 5 voturi, un vot fiind anulat.

Noul preşedinte al FRR are 33 de ani şi este unul dintre cei mai prolifici jucători din istoria rugby-ului românesc. În prezent lector universitar la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", Catedra de Forţe Aeriene şi Navale, Petrache a ocupat în 2005 funcţia de secretar general adjunct la Comitetul Olimpic Român, având ca responsabilitate coordonarea activităţii complexelor olimpice naţionale.

Alin Petrache a adunat peste 50 de selecţii în echipa naţională, al cărei căpitan a fost în mai multe partide importante. Printre acestea se află şi victoria cu Italia din 2004, 25-23 în faţa participantei la Turneul celor Şase Naţiuni, unul dintre ultimele succese importante ale rugby-ului românesc.

Prin programul său noul preşedinte al FRR îşi doreşte reconstrucţia rugby-ului din România în special la nivel de copii şi juniori şi transformarea Federaţiei într-o organizaţie puternică, bazată pe cluburi puternice, care să conducă la creştere a nivelului atât în campionatul intern cât şi la echipa naţională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite