Putin promite securitate maximă la JO de iarnă de la Soci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul rus, Vladimir Putin, a promis că va asigura securitate maximă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014, într-un interviu pentru AFP. "Sunt sigur că vom face totul pentru ca securitatea invitaţilor şi a participanţilor la probe să fie asigurată şi nu mă îndoiesc că vom face acest lucru", a precizat el.

"Vom depune un maximum de eforturi pentru ca nici un incident să nu se producă", a adăugat el, în acest interviu realizat luni în oraşul Soci, unde Putin s-a întâlnit cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge.

Factor de risc pentru JO din Rusia, oraşul Soci este situat în apropierea Caucazului de Nord, regiune care este afectată de mai mulţi ani de o gherilă cu accente islamiste, responsabilă în special de dublul atentat sinucigaş care a provocat moartea a 40 de persoane la sfârşitul lui martie, la metroul din Moscova.

Revenind asupra acestei situaţii şi a impactului său asupra JO, premierul rus a vrut să ofere asigurări.

"În ceea ce priveşte situaţia în regiune, ea nu este calmă de mult timp: nu de partea (oraşului) Soci, slavă Domnului, ci de partea Caucazului de Nord", a precizat el.

"Avem servicii speciale şi forţe de ordine suficient de competente, bine organizate şi echipate, dotate cu experienţă bogată în domeniul securităţii", a adăugat Putin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite