Probleme cu acomodarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satul olimpic se află la mare distanţă de bazele unde se vor disputa competiţiile, iar căldura este insuportabilă Pentru a se putea antrena aşa cum se cuvine, un membru din delegaţia

Satul olimpic se află la mare distanţă de bazele unde se vor disputa competiţiile, iar căldura este insuportabilă

Pentru a se putea antrena aşa cum se cuvine, un membru din delegaţia României parcurge cel puţin 100 de kilometri pe zi.

Distanţele mari dintre satul olimpic şi bazele de antrenament sau arenele care vor găzdui întrecerile Jocurilor Olimpice sunt principala problemă a delegaţiei noastre.

"Practic, nici nu ştim când vin sau când pleacă sportivii. Sunt multe grupuri de participanţi care trebuie să afle locul de pregătire şi cât au de parcurs până la acea locaţie", ne-a spus un oficial al ţării noastre, aflat în baza de la Beijing.

Lotul de canotaj are de parcurs zilnic 160 de kilometri. Cum temperatura este aproape de 38-40 de grade în cursul zilei, fetele se antrenează de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, baza nautică fiind la 40 de kilometri distanţă de satul olimpic. La început, au apărut probleme cu lacul pe care se va desfăşura întrecerea deoarece organizatorii nu au scos în timp util toate algele din apă.

Antrenamentele lotului ţării noastre au fost oprite de câteva ori, însă nu numai ambarcaţiunile României au avut de suferit de pe urma acestui aspect. Oficialii au declarat că, până marţi, problema algelor va fi rezolvată.

Nu s-au adaptat încă la fusul orar

Nici reprezentanţii ţării noastre la judo, la tenis de masă sau la handbal nu au parte de un drum mai uşor până la sălile în care vor juca sau în care se antrenează. Judoka Alina Dumitru are încă probleme cu acomodarea, chiar dacă a ajuns la Beijing de acum o săptămână.

Naţionala feminină de handbal a ajuns sâmbătă dimineaţă în satul olimpic. Tehnicianul Gheorghe Tadici este optimist şi speră să nu aibă probleme cu transportul la sălile de antrenament şi la cele în care se vor disputa partidele oficiale.

Antrenorul tricolorelor a fost avertizat de distanţele mari pe care fiecare delegaţie trebuie să le parcurgă pentru a ajunge la locul de disputare a competiţiilor şi crede că nu va avea probleme.

102 sportivi

- vor reprezenta România în cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite