Primul titlu ATP pentru Hănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În finala turneului de la Gstaad (Elveţia), jucătorul român a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-4, de rusul Igor Andreev Hănescu este al doilea român care se impune la Gstaad, după

În finala turneului de la Gstaad (Elveţia), jucătorul român a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-4, de rusul Igor Andreev

Hănescu este al doilea român care se impune la Gstaad, după Ilie Năstase. Pentru această performanţă, Hane a încasat un cec în valoare de 65.000 de euro.

După o primă jumătate de an extrem de slabă, în care rareori a reuşit să treacă de primul tur al vreunui turneu, Victor Hănescu a explodat la Gstaad. El a câştigat turneul de 389.000 de euro după ce l-a învins în finală pe rusul Igor Andreev, scor 6-3, 6-4, şi şi-a trecut în cont primul titlu ATP din carieră.

"Sunt foarte fericit. Este un vis devenit realitate. Mulţumesc tuturor pentru sprijin. Cu siguranţă voi reveni anul viitor să îmi apăr coroana", a spus românul, cel care a mai jucat o singură finală în carieră, la Open România 2007. Hănescu a fost aproape să abandoneze la finalul primului set, când a acuzat dureri la spate, dar intervenţia medicului l-a adus pe linia de plutire.

În urma acestei victorii, Hane, acum locul 80 ATP, va primi 175 de puncte, ceea ce l-ar propulsa pe locul 57-58 mondial. De asemenea, el a mai încasat şi un cec în valoare de 65.000 de euro. Hănescu este cel de-al doilea tenismen român care se impune la Gstaad, la 35 de ani după triumful lui Ilie Năstase. În 1973 Năstase îl învingea pe Roy Emerson, scor 6-4, 6-3, 6-3.

A eliminat un jucător din Top 10

Drumul lui Hănescu către finală nu a fost deloc uşor. El l-a învins pe croatul Ivo Karlovici, locul 21 mondial, pe francezul Jeremy Chardy, ajuns în optimi la Roland Garros, şi pe elveţianul Stanislas Wawrinka, numărul 10 mondial. Parcursul excepţional al românului a fost lăudat şi de fostul tenismen Roy Emerson.

"Victor a avut o săptămână excepţională, care s-a încheiat cu victoria din finală. Serviciul a fost punctul lui forte pe întreaga durată a turneului", a spus Emerson.

Nu m-am aşteptat să joc finala. Am fost foarte puternic mental, iar încrederea în mine a crescut după fiecare joc. Visul meu este să ajung în Top 10.
Victor Hănescu, jucător de tenis

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite