Presiune pe debutante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va aborda competiţia de la Beijing cu nouă jucătoare care vor evolua pentru prima oară la Jocurile Olimpice. Chiar şi aşa, reprezentativa ţării noastre este favorită la

România va aborda competiţia de la Beijing cu nouă jucătoare care vor evolua pentru prima oară la Jocurile Olimpice. Chiar şi aşa, reprezentativa ţării noastre este favorită la câştigarea unei medalii.

Tricolorele vor ataca o medalie la Beijing cu un lot de 15 jucătoare. Dintre acestea, nouă sunt debutante la o competiţie olimpică.

În urmă cu opt ani, la Sydney, naţionala feminină de handbal a României se clasa pe locul şapte, la cea de-a doua sa participare la Jocurile Olimpice.

Anii au trecut, iar componenţa lotului primei reprezentative a suferit o serie de modificări. Astfel se face că doar şase dintre cele 15 handbaliste care au evoluat în capitala Australiei se vor regăsi în formula pentru Beijing.

Luminiţa Huţupan, Talida Tolnai, Valeria Beşe, Aurelia Brădeanu, Ramona Maier şi Carmen Amariei. În schimb, au dispărut, rând pe rând, Cristina Dogaru, Alina Dobrin, Lidia Drăgănescu, Mihaela Ignat, Elena Năpar, Steluţa Luca, Gabriela Tănase, Cristina Vărzaru şi Victorina Bora.

Luca şi Vărzaru ar fi prins echipa

Nu este mai puţin adevărat că două dintre ele, Steluţa Luca şi Cristina Vărzaru, s-ar fi putut regăsi în lotul pentru Beijing, dar lipsesc din motive diferite.

Astfel, prima dintre ele s-a retras de la echipa naţională în urmă cu puţin timp, în vreme ce extrema echipei daneze Viborg este nerefăcută după o intervenţie chirurgicală. "Evident că regret faptul că Stela şi Cristina nu fac parte din lot, însă ambele lipsesc din motive obiective", a afirmat selecţionerul Gheorghe Tadici.

Muşi a fost la Sydney

Antrenorul secund Dumitru Muşi a fost pe banca tehnică a naţionalei feminine şi la Jocurile Olimpice de la Sydney.

Bogdan Macovei a deţinut pe atunci funcţia de principal, iar din staff a mai făcut parte şi Gheorghe Tadici, actualmente selecţioner. Tadici s-a retras însă după perioada de pregătire, invocând motive de ordin personal.

Lotul României pentru Beijing

Portari: Luminiţa Huţupan Dinu, Tereza Pâslaru, Talida Tolnai

Extreme: Valetina Elisei-Ardean, Ramona Maier, Adriana Olteanu-Nechita

Pivoţi: Ionela Gâlcă, Florina Bârsan

Coordonatori de joc: Aurelia Brădeanu şi Mihaela Ani-Senocico.

Interi: Carmen Amariei, Adina Meiroşu, Cristina Neagu, Valeria Beşe, Narcisa Lecuşanu

Jucătoarele subliniate vor debuta la Jocurile Olimpice. Alături de acestea, în lot se regăsesc şase handbaliste care au jucat la Sydney, în 2000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite