Presa internaţională o consideră pe Ponor mare favorită la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub titlul "Revenirea lui Ponor, un impuls pentru România în sala de concurs şi în afara ei", agenţia Associated Press a difuzat luni o corespondenţă de la Tokyo în care relevă impactul extraordinar al revenirii triplei campioane olimpice în concursul mondial.

"Cătălina Ponor este în centrul atenţiei la Campionatele mondiale de gimnastică, şi nici nu ar fi putut fi altfel la apariţia triplei medaliate olimpice cu aur".

"Revenită în elementul ei, după ce a decis că nu este făcută pentru viaţa de pensionar, românca de 24 de ani a redat echipei sale acea aură de vedetă, pentru reconstruirea unei evoluţii în concursul feminin", scrie AP, care adaugă: "Antrenorul Octavian Belu declară că România avea nevoie de un star, iar Ponor cu siguranţă este aşa ceva. Ea a cucerit aurul la bârnă şi sol, după ce a condus echipa României la titlul pe echipe la Jocurile Olimpice de la Atena, iar apariţia ei strălucitoare i-a făcut pe arbitri şi pe ceilalţi concurenţi prezenţi la Tokyo să-şi întoarcă privirea".

Associated Press reaminteşte că, după ce a dominat concursurile pe echipe din 1981, România a avut probleme să mai urce pe podium în ultimii 5 ani la marile competiţii.

Echipele României, care se află la Tokyo pentru Mondialele de gimnastică sportivă ce vor debuta vineri, au făcut luni primul antrenament pe aparatele de concurs din Metropolitan Gymnasium.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite