Potec salvează onoarea românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camelia Potec este singurul membru al delegaţiei înotătorilor din ţara noastră care are acces în finale după primele două zile Dragoş Coman, Răzvan Florea şi Valentin Preda nu s-au

Camelia Potec este singurul membru al delegaţiei înotătorilor din ţara noastră care are acces în finale după primele două zile

Dragoş Coman, Răzvan Florea şi Valentin Preda nu s-au calificat în fazele superioare, Potec rămânând deocamdată singura speranţă la o medalie pentru înotul românesc.

Camelia Potec a reuşit duminică calificarea în finala la 400 m liber, proba în care le are ca principale adversare pe ultimele două deţinătoare ale recordului mondial, franţuzoaica Laure Manaudou şi italianca Frederica Pellegrini.

Potec a câştigat seria a 4-a, cea în care a concurat şi Manaudou, învingând-o pentru a doua oară în acest an pe franţuzoaică. Timpul realizat de înotătoarea din România a fost de 4:04.55, mai bun cu 0.38 secunde faţă de cel al sportivei din Franţa.

Deşi nu s-a aflat printre primele trei locuri după primii 200 de metri, Potec a preluat conducerea cursei la 250 de metri şi nu a mai cedat-o până la final. Manaudou a forţat pe ultimii 50 de metri, însă nu a mai reuşit să revină pentru a câştiga şi a fost foarte aproape să piardă calificarea în finală.

Potec, în lupta pentru aur

Într-o altă serie, italianca Frederica Pellegrini a stabilit un nou record olimpic cu 4:02.19, calificându-se în finală cu primul timp. Finala probei de 400 de metri s-a disputat în această dimineaţă la 6.17 ora României.

Tot astăzi, Potec va intra în concurs şi la 200 m liber, proba unde este campioană olimpică en-titre, după succesul obţinut la Atena în 2004.

Băieţii, eliminaţi din primele runde

Niciun înotător din delegaţia României nu a reuşit să iasă din preliminarii în primele două zile ale disputelor din Water Cube. Dragoş Coman a ratat calificarea în finala probei de 400 de metri liber, după ce s-a clasat pe locul 7 al seriei preliminare. Coman a terminat cursa cu un timp de 3:47.79, la mare distanţă de ultimul loc calificabil.

La 100 m bras, Valentin Preda a înotat într-o serie cu un ritm slab, de unde niciun concurent nu a reuşit să avanseze în finală.

Preda a ocupat locul al treilea în această serie, cu un timp de 1:01.77. Cel de-al treilea înotător român care a intrat în concurs a fost Răzvan Florea, duminică, la 100 m spate, însă nici el nu a trecut de preliminarii.

Florea a ocupat locul 6 în seria în care a concurat, fiind cronometrat în 54,89 secunde, nou record naţional şi cea mai bună performanţă personală. Vechiul record naţional, 54,99 de secunde, îi aparţinea de asemenea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite