Potec: „Este posibil să mă retrag!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezamăgită după Mondiale, campioana olimpică de la Atena îşi va lua o pauză prelungită pentru a se decide asupra viitorului ei în carieră. Deşi şi-a îndeplinit baremul pentru Londra, Camelia Potec spune că va prefera să se retragă înaintea competiţiei dacă forma de moment nu o va ajuta să conteze în lupta pentru medalii.

Ratarea prezenţei în finalele de la Mondialele din Shanghai şi anul foarte agitat pe plan personal şi profesional o determină pe Camelia Potec să renunţe pentru o perioadă la înotul de performanţă. Întoarsă ieri în România, brăileanca încearcă să se relaxeze alături de amici şi familie şi să-şi pună astfel ordine în gânduri. Campioana olimpică de la Atena spune că va amâna o analiză a prestaţiei ei de la Mondiale pentru săptămânile viitoare.„Nu am discutat încă cu Phillippe Lucas sau cu doamna Sava, antrenorii mei. Momentan trebuie să înţeleg eu întâi ce s-a întâmplat cu mine la Shanghai. Sunt multe lucruri ciudate, la care nu le-am găsit încă nicio explicaţie logică", ne-a declarat, îngândurată, Potec.

Baremul, palidă consolare

O fire foarte exigentă, lucru care a ajutat-o mereu să se autodepăşească în carieră, Camelia spune că obţinerea baremului olimpic în proba de 800 metri este doar o palidă consolare pentru ea. „Îmi asigură doar un pic de linişte, dar atât. Nu am de gând să merg la Londra doar ca turist, nu mă satisface o simplă participare. Dacă voi simţi că nu voi putea să obţin cu adevărat o performanţă acolo, nu voi merge. Există şi varianta să mă retrag, dar nu voi lua momentan o decizie la cald pentru că există riscul să o regret mai încolo", a explicat cea mai titrată înotătoare română a ultimului deceniu.

Aşa cum a mai făcut de-a lungul carierei, în 2007 şi anul trecut, Camelia va intra într-o vacanţă pe termen nelimitat în care speră să găsească cea mai bună decizie legată de viitorul ei. „În China a fost mai mereu ploaie şi parcă totul era gri. Acum îmi doresc să mă bucur de soare în România, să stau alături de prieteni şi de familie. Singurul meu obiectiv este să mă relaxez şi apoi vedem", a concluzionat Potec.

Palmares  Camelia Potec

- Participări la JO: Sydney 2000, Atena 2004 şi Beijing 2008
- Campioană olimpică la Atena la 200 metri liber
- Bronz la CM 2001 la 200 metri liber
- Bronz la CM 2009 la 1.500 metri liber
- Dublă campioană europeană în 1999 şi 2004 la 200 metri liber
- Aur la CE 2000 la 400 metri liber
- Aur la CE 2000 la 4x200 metri liber
- Alte 13 medalii la Campionatele Europene

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite