Ponor lăudată de presa internaţională: "Este în centrul atenţiei la Tokyo"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor
Cătălina Ponor

Cătălina Ponor este marea speranţă a României la mondialele de la Tokyo, în lipsa Sandrei Izbaşa. Fosta campionă olimpică de la Atena a primit undă verde pentru participarea într-o competiţie mare pe 1 octombrie, după patru ani de absenţă.

Agenţia Associated Press este de părere că prezenţa triplei campioane olimpice are impact pozitiv asupra concursului din capital Japonia. „Cătălina Ponor este în centrul atenţiei la Campionatele Mondiale de gimnastică, şi nici nu ar fi putut fi altfel. Revenită în elementul ei, după ce a decis că nu este făcută pentru viaţa unui sportiv retras, tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a redat echipei României aura de care are nevoie în încercarea de a reconstrui evoluţiile din trecut", scrie AP, care îl citează şi pe antrenorul lotului feminin, Octavian Bellu: „Aveam nevoie de un star, de un lider în echipă".

Octavian Bellu a vorbit despre revenirea marei campione din România. Mi-a fost foarte greu să urmăresc totul din afară. Am încercat să ajut, căutând bani şi alte facilităţi. Dar cred că nu a fost suficient. Nu ştiu dacă întoarcerea mea va fi suficientă pentru ca România să fie din nou la nivelul la care era când am plecat, dar voi încerca. Pas cu pas, ne apropiem de Londra 2012 şi sper că vom fi destul de buni încât să obţinem rezultate bune acolo", a spus Bellu.

Autoarea corespontenţei spune că un exerciţiula sol, aparatul preferat al Cătălinei după bârnă, ar putea să eclipsese cele mai spectaculoase spectacole de la Vegas. „Unele dintre exerciţiile sale ar face să pălească şi câteva spectacole din Las Vegas", dar adaugă faptul că principalele sale atuuri rămân calităţile de lider şi reputaţia.

Antrenorul lotului naţional femimin, aflat în Japonia fără Mariana Bitang, consideră că gimnasta noastră îşi va atinge forma maximă la Londra: „Nu o privesc pe Cătălina ca pe o gimnastă de 24 de ani. Este foarte dinamică şi şi-a păstrat aceleaşi calităţi dintotdeauna. Participarea sa la aceste campionate reprezintă doar un pas, dar obiectivul său îl reprezintă Londra. Iar eu sper că acolo va fi în cea mai bună formă", a încheiat Bellu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite