Polo/România-Spania, scor 8-10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de polo a României a fost învinsă, sâmbătă, de reprezentativa similară a Spaniei, scor 10-8 (1-2, 2-3, 3-2, 4-1), în cel de-al doilea meci din cadrul turneului amical de la Portugalete, în pregătirea celor oficiale de la CE din Croaţia.

La Portugalete, tricolorii au debutat excelent, învingând vineri campioana olimpică en-titre, Ungaria, cu 11-9, în timp ce Muntenegru a dispus, în aceeaşi zi, de echipa gazdă, Spania, cu 11-4.

Sâmbătă însă, tricolorii au cedat în faţa gazdelor, ambiţionate după eşecul răsunător din debut. În cel de-al doilea meci al zilei, Muntenegru a învins Ungaria, scor 9-8 (2-1, 2-2, 2-3, 3-2).

Duminică, în ultimul meci din cadrul turneului iberic, România va întâlni campioana europeană Muntenegru, iar Spania se va duela cu Ungaria.

Al doilea şi ultimul test pentru România, înaintea CE din Croaţia, este programat între 20 şi 22 august, la Kosice - Cupa Dunării, echipele participante fiind Slovacia, Grecia şi Marea Britanie.

Plecarea delegaţiei României spre Zagreb este programată pentru data de 27 august. Datorită calificării la Campionatul Mondial din 2011, obţinută recent la Liga Mondială (locul 5), naţionala ţării noastre nu mai are presiunea unui obiectiv impus la CE din Croaţia, ci o clasare cât mai bună. Dacă se vor clasa în primele şase locuri la Zagreb, tricolorii nu vor mai juca ulterior meciuri de calificare la următoarea ediţie a CE (2012).

La Europenele din Croaţia, România va evolua în grupa A, împotriva echipelor Muntenegru, Croaţia, Italia, Spania şi Turcia. În grupa B au fost repartizate Serbia, Ungaria, Germania, Grecia, Rusia şi Macedonia.

Meciul de debut al României este programat pentru data de 29 august, de la ora 11.00, în compania Turciei, fiind chiar partida de deschidere a Campionatului European.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite