Poliţistul cu pagaie de aur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Mironcic, „urmaşul“ lui Ivan Patzaichin, lucrează de câteva luni în cadrul Poliţiei Braşov. Mironcic este unul dintre cei mai buni sportivi români la caiac-canoe din istorie. Dublu campion european, brăileanul a surprins în 2009 când a renunţat la sport.

Îndepărtarea, în 2009, a legendarului Ivan Patzaichin de la cârma lotului olimpic de caiac-canoe a făcut ca mulţi dintre elevii săi să agaţe pagaia în cui. Printre aceştia, şi Florin Mironcic (29 de ani).

Cu doi ani înaintea Olimpiadei de la Londra, Mironcic recunoaşte că nu a renunţat definitiv la ideea sportului de performanţă.

„Au fost multe cazuri de sportivi care au făcut pauză câţiva ani şi au revenit apoi în forţă, iar cel mai bun exemplu îl avem la canotaj. Aş reveni doar în condiţiile în care aş primi o ofertă avantajoasă din partea federaţiei, iar domnul Patzaichin ar fi din nou antrenor", ne-a spus cel poreclit „Urmaşul lui Patzaichin", după titlul la canoe simplu din 2006.

Fost membru al clubului Dinamo, Florin a fost ajutat să intre în serviciul de ordine publică din cadrul Poliţiei Braşov, oraş în care şi-a achiziţionat şi un apartament. În prezent îl puteţi vedea patrulând pe străzile oraşului ardelean.

„Am început munca în Poliţie de câteva săptămâni şi chiar îmi place. Sunt un tip disciplinat şi m-am acomodat repede cu noua meserie", a conchis Mironcic.

Dezamăgit de scandalurile din sport, Florin şi-a găsit liniştea alături de soţia sa. Mironcic s-a căsătorit anul trecut, la Brăila, cu Enikö Barabás (23 de ani), vicecampioană mondială la canotaj, originară din Târgu-Mureş.

"Am început munca în Poliţie de câteva săptămâni şi chiar îmi place. Sunt un tip disciplinat şi m-am acomodat repede cu noua meserie."
Florin Mironcic
campion european

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite