Poliţist comunitar, medaliat european la box

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrişor Gănănău a ajuns în semifinalele competiţiei şi şi-a asigurat cel puţin medalia de bronz. La doar 24 de ani, gorjeanul Petrişor Gănănău şi-a îndeplinit visul de a urca pe podiumul unui campionat european.

Petrişor Gănănău a ajuns la Liverpool pe banii unui om de afaceri din municipiul Târgu-Jiu, deoarece Federaţia Română de Box a refuzat să-i plătească deplasarea pentru a participa la Campionatul European.

„Nu am niciun ban în buzunar, nu pot să-mi iau nimic, niciun suc. Marius Benegui mi-a plătit deplasarea, cei de la federaţie nici măcar diurnă nu au vrut să-mi plătească. Am mai avut eu ceva bani strânşi de acasă. Mă bucur că am luat o medalie la aceste Campionate Europene şi că mi-am reprezentat cu bine clubul şi ţara.

Cred că le-am dat o palmă acum celor care nu au crezut în mine şi nu m-au inclus în lot pentru aceste Europene. Cei de la federaţie nu mi-au dat nici măcar treningul oficial al delegaţiei României, eu m-am prezentat cu echipamentul meu la întreceri.

E regretabil modul cum ne tratează pe noi, mai ales că vedem aici cum sunt trataţi sportivii altor ţări care vin cu medic, antrenor şi o întreagă echipă de preparatori după ei. Sper ca măcar acum, după această medalie, să mi se deconteze drumul şi să pot returna banii împrumutaţi de la persoanele care au crezut în mine”, a spus pentru „Adevărul” Petrişor Gănănău.

Poliţist comunitar la Târgu-Jiu

Angajat la Poliţia Comunitară din Târgu Jiu, Gănănău a fost nevoit să-şi ia concediu de odihnă pentru a-şi împlini visul de a urca pe podiumul de premiere al unei competiţii importante la seniori. Tânărul sportiv s-a antrenat singur la Târgu-Jiu, alergând pe Dealul Târgului.

„Numai eu ştiu cum am reuşit, cum am tras să slăbesc pentru a intra în categorie, la câte am renunţat să pot ajunge aici. N-am mai ieşit nicăieri, o lună am stat închis şi doar o săptămână am făcut pregătire la Bacău, dar şi acolo tot pe banii clubului Pandurii, nu cu lotul“, a spus sportivul.

După ce şi-a asigurat medalia de bronz, Gănănău nu-şi mai doreşte decât să vină acasă şi să se odihnească. „A fost neaşteptată calificarea mea în semifinale chiar şi pentru cei de la federaţie. Dar problema e că m-am accidentat din nou şi mă doare mâna la care am avut fractură anul trecut.

Dar pentru mine în acest moment e foarte bine, mi-am atins scopul, am ajuns la Europene deşi nu mi se dădeau şanse, am luat o medalie şi acum vreau să vin acasă şi să mă odihnesc”, a mai spus Gănănău.

Boxerul gorjean Petrişor Gănănău l-a învins pe irlandezul Cornelius Sheehan, scor 4-2, în sferturile de finală ale Campionatului European, categoria 91 de kilograme şi s-a calificat în semifinalele competiţiei de la Liverpool.

Gănănău şi-a asigurat astfel medalia de bronz fiind singurul sportiv din delegaţia României care va urca pe podiumul de premiere. În semifinale, pugilistul gorjean va boxa pentru un loc în finală cu rusul Egor Mekhontsev.

Singurul român pe podium

România a mai fost reprezentată la Campionatul European de la Liverpool de Benone Marcu (48 kg) - eliminat în primul tur, Veronel Tărău (54 kg) - eliminat în turul 2, Iulian Stan (57 kg) - eliminat în turul 2, Georgian Popescu (60 kg) - eliminat în turul 2, Ionuţ Gheorghe (64 de kilograme) - elimiant în turul 2, Flavius Biea (69 kg) - eliminat în manşa inaugurală, Constantin Bejenari (81 kg) - eliminat în tu­rul 2. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite