Poate Nadal să câştige US Open?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini mari jucători au reuşit să câştige un turneu de Grand Slam după ce au împlinit vârsta de 27 de ani. Federer a făcut 27 de ani pe 8 august. Pentru prima oară în cariera sa,

Puţini mari jucători au reuşit să câştige un turneu de Grand Slam după ce au împlinit vârsta de 27 de ani. Federer a făcut 27 de ani pe 8 august.

Pentru prima oară în cariera sa, spaniolul Rafael Nadal va fi cap de serie la un turneu de Grand Slam. Premiera va avea loc la US Open, turneu ce va debuta astăzi şi se va încheia pe data de 7 septembrie.

Săptămâna trecută, spaniolul Nadal a reuşit să-l detroneze pe Federer din fotoliul de lider mondial după 237 de săptămâni, iar acum va încerca să se impună într-un turneu dominat autoritar de elveţian în ultimii patru ani.

Din păcate pentru Federer, statistica este împotriva sa, în sensul că puţini mari campioni au reuşit să se impună în turneele de Grand Slam după ce au trecut de vârsta de 27 de ani. Federer a împlinit 27 de ani pe data de 8 august, iar americanii îi prevăd decăderea.

De exemplu, Sampras a câştigat numai trei turnee de Grand Slam după vârsta de 27 de ani, ultimul titlu fiind cel de la US Open pe vremea când avea 31 de ani. El a fost astfel abia al optulea jucător de tenis mai bătrân de 27 de ani ce a reuşit să se impună în turneul american din 1968, de când au fost acceptaţi jucătorii de tenis profesionist.

Mai mult, John McEnroe a câştigat ultimul său turneu de Grand Slam, din cele şapte, la vârsta de 25 de ani. "Roger a ajuns la 27 de ani. Câte mari turnee a mai câştigat Sampras după vârsta de 27 de ani? Odată ce îmbătrâneşti, victoriile se obţin tot mai greu", a spus, într-o conferinţă de presă, John McEnroe.

Prin comparaţie, Rafael Nadal şi Novak Djokovici sunt cu cinci, respectiv şase ani, mai tineri decât Federer. În schimb, elveţianul nu crede că steaua lui va cădea prea curând.

"Din luna februarie nu am avut prea mult timp ca să mă pregătesc. În plus, ar fi trebuit să-mi acord mai mult timp liber în loc să particip la atâtea partide demonstrative. Oricum, mai am doar două şanse de a salva acest sezon: US Open şi Turneul Campionilor", a declarat Federer imediat după ce a fost învins de către Blake la Olimpiadă.

Jocurile Olimpice sunt speciale, dar, în tenis, turneele de Grand Slam sunt un pic mai importante. Sper să fac un turneu bun mai ales că toată lumea o să fie cu ochii pe mine.
Rafael Nadal ,
tenismen

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite