Pleacă Tadici după Olimpiadă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Tadici nu ştie exact ce va face după Jocurile Olimpice, iar Federaţia Română de Handbal evită să comenteze pe marginea acestui subiect. Reprezentativa feminină a României are ca

Gheorghe Tadici nu ştie exact ce va face după Jocurile Olimpice, iar Federaţia Română de Handbal evită să comenteze pe marginea acestui subiect. Reprezentativa feminină a României are ca obiectiv o medalie olimpică la Beijing, astfel că rezultatele care vor fi înregistrate în China ar putea conta enorm în această ecuaţie.

"Nu ştiu ce voi face după Beijing, cu atât mai puţin dacă voi rămâne sau nu la naţională. Vreau să fiu lăsat să mă concentrez pe Olimpiadă, iar după aceea voi avea timp să meditez şi să iau o decizie, împreună cu Federaţia", a declarat selecţionerul pentru "Adevărul".

Contractul dintre Tadici şi Federaţie va expira chiar după Jocurile Olimpice. La revenirea în ţară este de aşteptat ca cele două părţi să treacă la masa tratativelor.

Acum mă interesează doar Olimpiada. După aceea vom avea timp să discutăm şi despre viitorul meu.
Gheorghe Tadici, selecţioner naţionala de handbal

Selecţionerul va decide, după Beijing, dacă va continua la naţionala feminină. Contractul său va expira la finalul Jocurilor Olimpice

Oficialii federaţiei par decişi să meargă în continuare pe mâna actualului staff tehnic, dar totul va depinde de rezultatele din China.

Cu mai puţin de o săptămână înaintea debutului tricolorelor la Jocurile Olimpice, selecţionerul Gheorghe Tadici preferă să se concentreze pe această competiţie, trecând pe plan secund orice alt detaliu.

Decizia sa este una explicabilă, ţinând cont de faptul că naţionala feminină are ca obiectiv câştigarea unei medalii olimpice. Chiar şi aşa, persistă o serie de semne de întrebare în privinţa viitorului. Astfel, în clipa de faţă nu se ştie dacă Tadici va continua la cârma primei reprezentative şi după Olimpiadă.

Subiectul este unul tabu şi pentru oficialii federaţiei, care vor lua o decizie abia după terminarea competiţiei. Evident, în această ecuaţie vor conta enorm şi rezultatele de la Beijing.

Evită să vorbească despre viitorul său

Întrebat dacă va continua la echipa naţională şi după Jocurile Olimpice, Gheorghe Tadici a dat un răspuns evaziv: "Vom vedea ce va fi după Olimpiadă, acum prioritatea o are această competiţie. După, voi discuta cu Federaţia şi vom decide de comun acord dacă voi continua sau nu la echipa naţională. Un lucru este cert: contractul meu va expira după Jocurile Olimpice".

În timp ce tehnicianul şi federaţia consideră că nu a sosit încă timpul să se pună pe tapet problema prelungirii contractului, zvonurile sunt dintre cele mai diverse.

Astfel, anumite surse afirmă că Tadici va fi îndepărtat de la echipă, în timp ce alţii susţin că înţelegerea dintre selecţioner şi FRH va fi înnoită fără nicio problemă.

Cine ar putea pleca de la naţională

Dacă bursa zvonurilor tratează generos "subiectul Tadici", la fel stau lucrurile şi în cazul anumitor jucătoare. Astfel, s-a vorbit insistent despre faptul că Jocurile Olimpice de la Beijing vor reprezenta cântecul de lebădă pentru mai multe handbaliste. Vizate erau în special Steluţa Luca şi Luminiţa Huţupan, handbaliste despre care se spune că sunt la final de carieră.

Şi totuşi, Luca a luat-o înaintea zvonurilor, hotărând să se retragă de la echipa naţională încă înainte de Olimpiadă. În schimb, Huţupan ar putea să mai continue cel puţin un sezon, mai ales că de curând şi-a prelungit contractul cu echipa sa de club, Oltchim.

Voi decide după Olimpiadă dacă voi continua sau nu la naţională. Totul depinde de mai mulţi factori. Vor conta mult rezultatele de la Beijing şi modul în care va vedea FRH lucrurile
Gheorghe Tadici
selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite