Pepene, campionul cu o inimă aparte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul schiază  săptămânal  zeci de kilometri
Paul schiază săptămânal zeci de kilometri

În urmă cu puţine zile, braşoveanul Paul Pepene (22 de ani) îşi adjudeca, în premieră pentru România, titlul mondial la schi fond, depăşind sportivi mult mai titraţi, din ţări cu tradiţie în sporturile de iarnă.

Vitezist convins, cu o construcţie atletică de invidiat, Paul (Dinamo Braşov) este un sportiv puternic, pregătirea fizică fiind punctul său forte. Chiar dacă trece cu brio toate testele fizice, bătăile inimii sunt oscilante, lucru rar întâlnit printre sportivii care practică sportul de performanţă.

Astfel, dimineaţa, când se trezeşte, pulsul campionului mondial ajunge doar la 38-40, dar în timpul antrenamentelor depăşeşte uneori chiar şi 140 de bătăi ale inimii pe minut.

„Toţi doctorii au rămas surprinşi de pulsul scăzut pe care îl am dimineaţa. Acum câteva zile am avut chiar 36, dar nu mi s-a transmis că acest aspect ar putea reprezenta o piedică în calea sportului de performanţă. Singurele bătăi de cap mi le provoacă răcelile pe care le iau înaintea concursurilor", spune performerul care încearcă să elimine, pe cât posibil, carnea de porc din alimentaţia zilnică. 

Chiar dacă a practicat la început şi biatlonul, braşoveanul s-a axat doar pe schi fond, întrucât nu era făcut pentru tragerile la ţintă.

„Tragerile nu erau punctul meu forte, îmi plăcea foarte mult să merg pe schiuri şi îi întreceam pe toţi la acest capitol. Din 2005 m-am concentrat doar pe schi fond, întrucât mi-am dat seama că nu am viitor în biatlon", crede sportivul, care este convins că nu ar fi ajuns campion mondial dacă nu ar fi efectuat o pregătire riguroasă în străinătate.

„Mă antrenez cam 10-11 luni pe an, iar 80% din pregătire o facem în Bulgaria, Austria sau Italia. Abia aştept luna liberă pe care o am la mijlocul verii. Atunci mă întâlnesc cu prietenii din Măgura şi jucăm fotbal de dimineaţa până seara", a conchis fondistul, care este antrenat la Dinamo Braşov de tehnicianul Daniel Borca.

38-40 este pulsul campionului mondial de juniori la schi fond, Paul Pepene, înainte de antrenamente

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite