Pellegrini a anunţat finalul colaborării cu Philippe Lucas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înotătoarea italiană Federica Pellegrini, dublă campioană mondială în 2011, a anunţat finalul colaborării cu antrenorul său, francezul Philippe Lucas, vineri, în ziua în care a împlinit 23 de ani.

"Sunt tristă de modul în care s-a încheiat colaborarea cu Philippe Lucas. El nu mi-a mai vorbit, a discutat doar cu cei de la federaţia italiană. Îmi aduc încă aminte primele cuvinte pe care le-a adresat părinţilor mei, iar toate astea mă bulversează. Am fost la Paris, special pentru a mă întâlni cu el, însă acum nu îmi mai este frică de schimbare. Vom studia care sunt alternativele", a declarat sportiva italiană, prezentă la o competiţie la Roma.

Federica Pellegrini a adăugat că şi-ar dori să vorbească măcat la telefon cu fostul antrenor.

Sportiva italiană, campioana olimpică la 200 m liber în 2008, şi-a început colaborarea cu Lucas în ianuarie 2011, după ce anul trecut s-a antrenat cu Stefano Morini, pe care l-a demis din cauza lipsei de rezultate. Pentru CM de nataţie din 2009, unde a câştigat două titluri mondiale, s-a pregătit cu antrenorul Alberto Castagnetti, care însă a decedat.

La CM de nataţie din acest an, de la Shanghai, ea şi-a păstrat titlurile la 200 m şi 400 m liber.

În timp CM de la Shanghai, Philippe Lucas a declarat ca secretul său este înotătoarea. "Nu există secret. Este plină lumea de antrenori buni. Secretul este înotătoarea. Calitatea. Când am "nimic", "nimic" fac. Nu sunt mai bun decât altul. Când il ai pe Zidane în echipă este mai usor să câştigi Cupa Mondiala decât cand ai unul cu două picioare stângi", a spus el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite