Pe aripile dansului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionii mondiali la proba standard nu au avut rivali
Campionii mondiali la proba standard nu au avut rivali

Elita mondială a dansului sportiv a concurat, la Bucureşti, la evenimentul intitulat „Dance Masters“. Principalele atracţii ale spectacolului oferit de dansatori au fost campionii mondiali şi perechile din România.

Rochiile lungi, cu pene, strasuri sau pietre swarovski şi fracul negru cu papion au transformat Sala Polivalentă din Capitală, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un salon de palat din secolul trecut. Poveştile de dragoste, disperare, pasiune şi suferinţă au fost „spuse" pe ringul de dans de cele aproape 250 de perechi - de la copiii de 6 ani până la seniorii de 35 de ani - din toate colţurile lumii pe acorduri line de vals şi foxtrot care te fac să pluteşti în eter, întrerupte din când în când de mişcările bruşte şi mai ritmate ale tangoului şi quickstep-ului.

Dar starea de reverie, furaţi fiind de peisajul dansurilor, nu dura mult. În câteva clipe ringul de dans se transforma într-o plajă însorită din ţinuturile latino, iar ritmurile de samba, rumba, cha-cha-cha, passo doble sau jive îi animau şi pe cei mai rigizi oameni. Fracurile negre şi rochiile lungi intrau la vestiare, lăsând loc decolteurilor, fustelor scurte, transparente, ţinutelor mulate şi în culori ţipătoare.

Costume de mii de euro pentru campioni

Pe lângă paşii specifici, concurenţii de la dans sportiv trebuie să impresioneze juriul prin ţinuta impecabilă, contact vizual, zâmbet, grimase, machiaj şi costume originale. „Pe lângă cursuri care trebuiesc plătite, costumele costă cel mai mult. Dacă la băieţi un frac ajunge la câteva milioane de lei, rochiile fetelor depăşesc mia de euro. Pentru a putea străluci, se folosesc pietre swarovski autentice. Şi ai nevoie de câteva sute pentru a împodobi rochia. Iar aceasta se schimbă o dată la şase luni - un an deoarece se deteriorează, iar pietrele sar", ne-a spus unul dintre concurenţii Dance Masters. Dacă eşti la început de drum, toate acestea sunt plătite de părinţi.

Dansatorii  au făcut  spectacol prin costume, paşi în ritmul muzicii  şi prize

Finala de la dansuri standard, categoria adulţi, din cadrul Dance Masters, a fost aprig disputată între unele dintre cele mai puternice perechi de dansatori la nivel mondial. Pe primul loc s-au clasat campionii mondiali en-titre la standard adulţi, Benedetto Ferruggia şi Claudia Kohler din Germania. Locul 2 a fost ocupat de Rosario Guerra/ Grazia Benincasa din Italia, podiumul fiind completat de perechea Evgeny Moshenin / Nadezda Rukhlova din Rusia. România, prin campionii naţionali Rareş Cojoc şi Katarzyna Kapral, a obţinut a patra poziţie. Participanţii au fost jurizaţi de 15 tehnicieni străini şi 20 români.

În afară de punctele obţinute, cele mai bune şase perechi participante au fost răsplătite cu bani. Bugetul de premiere a fost de 4.200 de euro în bani la care s-a adăugat cupe, medalii şi cadouri în valoare de 10.000 de euro. Premiile au fost împărţite astfel: locul 1 - 600 euro, locul 2 - 500 euro, locul 3 - 400 euro, locul 4 - 300 euro, locul 5 - 200 euro şi locul 6 - 100 euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite