Pavel ar putea juca împotriva Rusiei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata României va întâlni puternica echipă a Rusiei, pe teren propriu, în perioada 6-8 martie, în primul tur al Cupei Davis, ediţia 2009

Veteranul Andrei Pavel va reveni pe teren pentru a evolua în meciul cu Rusia. Revenirea lui Pavel este una surprinzătoare.

Sorţii nu au fost prea darnici cu naţionala de tenis a României, care va întâlni echipa Rusiei anul viitor, în Cupa Davis. Adversarii noştri au o echipă de temut şi nu întâmplător ocupă primul loc în clasamentul competiţiei. În acest an Rusia a ajuns până în semifinalele Cupei Davis, unde a fost învinsă de Argentina cu 3-2, în deplasare. Interesant este că viitorii noştri adversari au un bilanţ negativ în confruntările directe cu România.

Legendarii Ilie Năstase şi Ion Ţiriac i-au învins pe vecinii de la est de trei ori (1969, 1972 şi 1973) în perioada de glorie a tenisului românesc, încununată cu trei finale de Cupa Davis. Ruşii au redus din diferenţă în 1997, când ne-au învins cu 3-2 pe suprafaţa sintetică în sală la Moscova.

Pavel vrea să forţeze surpriza

Rusia a câştigat de două ori “salatiera de argint” în 2002 şi 2006, fiind finalistă în 1994, 1995 şi 2007. Surpriza a venit ieri dinspre Andrei Pavel, care a anunţat că ia în calcul o posibilă revenire pe teren în meciul cu Rusia. “Ar fi frumos să le pot face o altă surpriză suporterilor. Vreau să fiu în teren contra Rusiei dacă starea de sănătate îmi permite. Poate va fi ultimul meu meci pentru România”, a declarat Pavel.

Veteranul a adăugat că echipa ţării noastre porneşte clar cu şansa a doua în faţa puternicei formaţii ruse: “Va fi un meci foarte dificil, pentru că Rusia este o superputere în acest moment. Au foarte mulţi jucători de unde pot alege. Indiferent dacă vor juca Tursunov, Davydenko, Andreev, Youzhny, Safin sau alţii, pornim clar cu şansa a doua”, susţine Pavel. Ediţia din acest an a Cupei Davis va cuprinde cele mai multe echipe din istoria de peste un secol a competiţiei.

Au patru jucători în Top 50 mondial

În semifinala pierdută cu Argentina la Buenos Aires, Rusia a avut următoarea echipă: Nikolai Davidenko, Igor Andreev, Dimitri Tursunov, Igor Kunitsyn. Căpitanul nejucător al adversarilor noştri a fost Shamil Tarpischev.

Primii cinci jucători ruşi din clasamentul ATP Race sunt: Nikolai Davidenko (locul 5 mondial), Mihail Iujnîi (poziţia 24), Dimitri Tursunov (27), Marat Safin (37) şi Evgeni Korolev (72).

CUPA DAVIS

Programul meciurilor din primul tur (2009)

Argentina – Olanda
Cehia – Franţa
SUA – Elveţia
Croaţia – Chile
Suedia – Israel
România – Rusia
Germania – Austria
Spania – Serbia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite