Pascal, campionul cu o singură mână!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean Pascal nu este obligat să mai urce în ring până în iunie 2010
Jean Pascal nu este obligat să mai urce în ring până în iunie 2010

Canadianul l-a învins la puncte pe Adrian Diaconu. A rămas campion mondial al semigreilor, în versiunea WBC, dar va sta cu braţul imobilizat între şase şi opt săptămâni! Toată lumea, mai puţin Adrian Diaconu, este de acord. Pascal merită titlul mondial. Medicii se miră. Ei nu înţeleg cum a putut sta în ring canadianul cu umărul dislocat!

Meci fără valenţe tehnice deosebite între Jean Pascal şi Adrian Diaconu. Canadianul şi-a păstrat titlul mondial la categoria semigrea, în versiunea WBC, după o decizie la puncte a arbitrilor judecători Dick Flaherty, Julie Lederman şi Claude Paquette (118-110, 117-111, 117-111). Şi cu toate acestea, specialiştii boxului profesionist sunt impresionaţi.

Cu braţul drept sărit din umăr, în repriza a treia, Pascal a reuşit ceea ce nici medicii nu înţeleg cum de a fost posibil. „Ar putea fi vorba despre o fractură", a spus cineva, imediat după meci. „Doctorul care m-a consultat mi-a spus că nu înţelege cum de am reuşit să mai stau în picioare, în ring", a declarat şi Pascal, după care a adăugat: „Înainte de acest meci vă spuneam că sunt pregătit să mă întorc în Infern. Iată că am trecut pe acolo!".

Din câte se pare, mâna dreaptă a boxerului originar din Haiti a fost ca şi paralizată. Potrivit apropiaţilor campionului ea va fi imobilizată între şase şi opt săptămâni!

Pascal urmează să efectueze un consult amănunţit. Cu visul declarat de a unifica centurile, el nu are de ce să-şi facă griji, nefiind obligat să mai urce în ring până în iunie 2010. Nici oamenii din staff-ul campionului nu sunt îngrijoraţi, cum nu au fost nici în timpul disputei atunci când Pascal şi-a dislocat umărul.

„Nimeni n-a intrat în panică. Am făcut tot posibilul pentru ca el să rămână motivat. I-am spus, de pildă, că Ali a boxat nouă reprize cu maxilarul fracturat", a spus Marc Ramsey, antrenorul lui Jean Pascal.

„Cel mai uşor este să vorbeşti"

Cu toate că mai toţi specialiştii cred că victoria lui Pascal a fost meritată, ei elogiind curajul şi tenacitatea sa, Adrian Diaconu este de o altă părere. „În capul meu eu am câştigat opt reprize. Am învins în această luptă", a murmurat ploieşteanul după meci, având faţa tumefiată. Nici antrenorul său, Pierre Bouchard, nu e convins că diferenţa dintre român şi Pascal a fost de 110 la 118. Canadianul are însă şi alte explicaţii. „I-am cerut lui Adrian să încerce knock-out-ul.

El a făcut multe dintre lucrurile pe care le-am lucrat la antrenamente. El a fost foarte eficace cu jab-ul său. E cel mai uşor să vorbeşti, să le spui altora ce să facă. Dacă ar fi fost atât de simplu, eu n-aş mai fi stat în colţ, ci aş fi urcat în ring", a mărturisit Bouchard, care, în ciuda eşecului protejatului său, s-a declarat satisfăcut de modul în care acesta s-a comportat în ring.

Nicolae Linca şi Muhammad Ali au boxat cu fracturi

Pascal nu este singurul pugilist care a luptat în astfel de condiţii inumane. Singurul campion olimpic al României la box, Nicolae Linca, a câştigat finala JO de la Melbourne, în 1956, luptând cu o fractură la degetul mare al mâinii drepte! Într-o situaţie şi mai critică s-a aflat Muhammad Ali, la New York, în 1971.

În ceea ce a fost denumit „meciul secolului”, guralivul campion a fost trimis la podea în repriza a 11-a de Joe Frazier. Şi deşi s-a „ales” cu o fractură de maxilar Ali a continuat lupta, pierzând la puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite