Parcursul torţei olimpice pentru JO 2012, de la lacul Loch Ness la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Torţa olimpică pentru Jocurile de vară de la Londra va trece prin mai multe locuri britanice cu tradiţie, cum ar fi lacul Loch Ness şi site-ul Stonehenge, va fi urcată la sediul telescopului uriaş şi transportată cu o motocicletă cu ataş în cursul periplului său prin Regatul Unit, au anunţat luni organizatorii competiţiei.

Opt mii de alergători vor lua parte la ştafeta care va asigura călătoria simbolului Jocurilor Olimpice pe durata a 70 de zile şi pe un parcurs de 12.875 kilometri.

Flacăra, care va fi aprinsă în Grecia la Olymp, îşi va începe călătoria în Regatul Unit pe 18 mai 2012 , la Land's End, situat în extremitatea sud-vestică a ţării, şi va sosi pe stadionul olimpic din Londra pe 27 iulie 2012, în ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor.

Nu va exista o ştafetă în afara Regatului Unit pentru a evita o repetare a incidentelor care au avut loc pe parcursul flăcării olimpice din 2008, înainte de JO de la Beijing, când apărători ai drepturilor omului au protestat.

După sosirea sa la Land's End, torţa olimpică va ajunge pe muntele Snowdon (1.085 m), punctul culminant al Ţării Galilor, apoi va fi transportată la sediul telescopului uriaş al observatorului Jodrell Bank, din nord-vestul Angliei. După un tur cu o motocicletă cu ataş în insula Man, în drumul spre Irlanda de Nord torţa va sosi apoi la "Giants Causeway", o spectaculoasă formaţiune vulcanică.

La întoarcerea în Marea Britanie, mai precis în Scoţia, flacăra olimpică l-ar putea "întâlni" pe monstrul din Loch Ness pe 9 iunie, când va traversa lacul cu acelaşi nume, urmând să ajungă şi la John O'Groats, în nordul extrem al ţării.

Pe 12 iulie, ea va fi aşteptată în site-ul megalitic de la Stonehenge din sudul Angliei, urmând să sosească pe 20 iulie la Londra, unde va rămâne peste noapte în faimosul Turn din Londra, înainte de a începe un parcurs de o săptămână în capitală până la destinaţia finală, 27 iulie pe stadionul olimpic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite