Omul de stâncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toma Coconea, 36 de ani, a încheiat pe locul doi cea mai dură competiţie de aventură din lume, Red Bull X-Alps. În 14 zile, românul a mers pe jos 1000 de kilometri şi a zburat cu parapanta 800 de kilometri, fiind, alături de câştigător, singurul care a ajuns la finiş.

Dacă ai la dispoziţie două săptămâni pentru a parcurge drumul de la Salzburg la Monaco, poate ieşi o vacanţă de vis. Să traversezi Austria şi Elveţia şi să te bucuri de superbele peisaje montane este concediul perfect pentru a-ţi reîncărca bateriile. Însă atunci când singurele mijloace de locomoţie sunt propiile picioare şi o parapantă, iar pe traseu trebuie să bifezi opt puncte de verificare, printre care şi celebrul Mont Blanc, cel mai înalt vârf muntos din Europa, atunci totul se transformă în cea dură competiţie de aventură din lume, Red Bull X-Alps.

Concurenţii zboară cu parapanta şi urcă pe jos

Îţi trebuie o pregătire fizică mai mult decât excepţională, o ambiţie inumană, dar şi o gândire lucidă pentru a reuşi să depăşeşti toate obstacolele de pe traseu. Toma Coconea a reuşit acest lucru fiind, cu excepţia câştigătorului, elveţianul Christian Maurer, singurul dintre cei 30 de concurenţi care a mai ajuns la finişul de la Monaco. „Sunt mai mult decât impresionat de evoluţia lui Coconea de anul acesta. A zburat bine, nu a făcut greşeli mari şi a muncit mult să ajungă la această performanţă", a declarat Will Gadd, unul dintre organizatori. Aflat la a cincea participare, Coconea, care în viaţa de zi cu zi este instructor de parapantă,  a reuşit la această ediţie din 2011 şi un record. Românul a parcurs aproximativ 1.000 de kilometri pe jos, de-a lungul celor 14 zile de concurs, record al competiţiei în ceea ce priveşte mersul pe jos. 

image

Coconea a stricat mai multe perechi de pantofi sport

De altfel, acesta a fost mereu principalul său atu, iar la ediţia din acest an reuşit să alterneze aproape perfect reprizele de mers pe jos cu cele de zbor cu parapanta. „A fost o competiţie foarte dură, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Nu s-a mai întâmplat până acum ca atât de mulţi competitori să fie eliminaţi", a spus Coconea la final.

Coconea la Red Bull X-Alps în cifre

1 - asistent, Daniel Pisică, a avut Toma de-a lungul competiţiei
2 - locul ocupat de român la final
5 - participări pentru român la X-Alps
5 - perechi de pantofi de sport a schimbat
8 - vârfuri muntoase au escaladat competitorii
10 - ani s-a antrenat pentru competiţie

image

14 - zile a durat concursul
25 - ore de zbor
36 - ani este vârsta lui Toma Coconea
150 - ore de mers pe jos
800 - kilometri de zbor
1.000 - kilometri de mers pe jos
4.792 - metri are Mont Blanc, cel mai înalt vârf atins

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite