Octavian Morariu, unicul candidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul preşedinte al COSR nu are niciun adversar în lupta pentru un nou mandat. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu, a renunţat la candidatură, considerând că nu ar fi fost fair play faţă de actualul lider al forului olimpic.

Ultima zi a depunerii candidaturilor pentru postul de preşedinte al Comitetului Olimpic Român, 27 octombrie, s-a scurs fără ca niciun alt candidat, în afara actualului preşedinte Octavian Morariu, să fie înregistrat la secretariatul general.

„Avem un singur candidat pentru postul de preşedinte, iar acesta este cel care deţine această funcţie şi în prezent”, a declarat secretarul general al forului olimpic român, Ioan Dobrescu. De altfel, nici la nivel de vicepreşedinţi nu se vor înregistra modificări, candidaţii fiind aceiaşi care ocupă funcţiile şi în prezent: Marcel Popescu, Ana Pascu şi Nicu Vlad.

“S-a optat pentru continuitate şi nu vom avea nicio schimbare majoră în structura noastră”, a explicat Ioan Dobrescu.

Bellu a renunţat

Deşi iniţial era considerat unul dintre contracandidaţii lui Octavian Morariu la şefia forului olimpic român, Octavian Bellu, actualul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, a renunţat să mai candideze.

“M-am gândit foarte bine şi nu ar fi fost fair play faţă de Octavian Morariu. El a muncit mult şi are şansa să ajungă şi în structurile CIO, dar o poate face numai din cadrul COSR”, şi-a motivat Octavian Bellu decizia luată.

În cazul în care va pătrunde în structurile Comitetului Internaţional Olimpic, Octavian Morariu ar fi al doilea român prezent în acest for după Alexandru Şiperco, care a fost membru timp de 43 de ani, între anii 1955-1998.

Mai multe personalităţi sportive şi-au depus candidatura pentru a intra în structura COSR la alegerile care vor avea loc la 28 noiembrie. Printre acestea se află Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, George Boroi şi Georgeta Andrunache.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite