Octavian Bellu: "Sunt rezervat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport crede că este foarte greu pentru gimnastica românească să poată reedita succesele din ediţiile precedente Octavian Bellu este convins că

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport crede că este foarte greu pentru gimnastica românească să poată reedita succesele din ediţiile precedente

Octavian Bellu este convins că echipa feminină de gimnastică are şanse la medalii, dar este foarte greu ca aceasta să cucerească aurul olimpic.

Adevărul: Domnule Bellu, care sunt şansele noastre la Beijing?

Octavian Bellu: Nu pot aproxima. Nu sunt de un optimism dezarmant, aşa cum sunt unii, dar nici nu pot spune că sunt pesimist. Îmi place să fiu un pic mai rezervat.

Vreau să fiu un tip realist. La Jocurile Olimpice, totul diferă. Este altceva. Se poate întâmpla ca un sportiv, cotat cu şanse mari să câştige, să aibă o zi proastă, iar altul să prindă o zi excepţională şi chiar să bată un record mondial.

Federaţiile răspund pentru rezultate

Totuşi, aveţi nişte aşteptări de la cei ce ne reprezintă acolo. Care sunt obiectivele?

Pentru noi nu este ceva fixat. Federaţiile răspund pentru rezultatele pe care le vom avea. Agenţia Naţională pentru Sport, ca administrator al sportului românesc, le-a oferit toate condiţiile. Nu am auzit pe nimeni care să se plângă. Acum, aşteptăm să vedem cu ce rezultate se vor întoarce de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Gimnastica rămâne un sport pe care ne bazăm. Putem reedita performanţa de la Atena?

Orice este posibil. Fetele sunt bine pregătite, au demonstrat-o la ultimele competiţii la care au fost prezente. Eu sunt convins că au puterea să obţină aurul pe echipe şi pot obţine rezultate foarte bune şi la individual. La băieţi, situaţia este la fel de bună. Cel puţin, Marian Drăgulescu pleacă cu şanse mari să obţină aurul, atât la sărituri, cât şi la sol.

Vă temeţi de influenţa arbitrajelor la Beijing?

La probele în care intervine arbitrajul uman este imposibil să nu existe o doză de subiectivism. Oricum, nu cred că va fi ceva dinainte stabilit la Beijing. Şi, dacă stăm să privim cu atenţie lucrurile, putem observa că fiecare ţară are reprezentanţi la acest capitol. Nu vin chinezii cu o sută de arbitri, iar restul cu câte unul singur. Iar la cât îi ştiu de perfecţionişti pe chinezi, nu cred că vor risca să aibă parte de astfel de lucruri.

4 prezenţe

- la Jocurile Olimpice are Octavian Bellu, din postura de antrenor al lotului feminin de gimnastică al României

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite