UPDATE Obreja îl atacă dur pe Octavian Morariu: "E sluga celor de la AIBA"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudel Obreja, preşedintele suspendat al Federaţiei Române de Box, a lansat un atact extrem de dur asupra preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Octavian Morariu, pe care îl acuză că susţine cauza Federaţiei Internaţionale de Box, în conflictul care a dus la suspendarea Federaţiei Române de specialitate.

"Ceea ce face AIBA este o încălcare flagrantă împotriva statului român până la urmă. Iar autorităţile din România ar trebui să reacţioneze la aceste imixtiuni din afară în treburile interne ale unei federaţiei. Din păcate, reacţiile celor din ţara noastră sunt unele care arată vasalitate şi slugărnicie. Şi mă refer aici la domnul Octavian Morariu. Dânsul a recunoscut imediat decizia AIBA în proporţie de 100 la sută şi ne-a recomandat să convocăm alegeri. Iar asta nu arată decât vasalitate. Preşedintele FR de Box a fost ales democratic, iar AIBA ar trebui să respecte acest lucru", a spus Rudel Obreja pentru Mediafax.

Obreja l-a acuzat pe Morariu că îşi doreşte cu orice preţ să ajungă la Comitetul Internaţional Olimpic. "Face asta pentru că vrea să ajungă membru în CIO. E în stare să calce şi pe cadavre, numai să ajungă acolo", a mai spus Obreja.

Deşi astăzi s-a vehiculat informaţia că Rudel Obreja s-a autosuspendat din fucţie în urma Biroului Federal, acesta neagă că ar fi făcut acest lucru astăzi. "Eu sunt în continuare preşedintele Federaţiei Române de Box, nu m-am autosuspendat în acest Birou Federal. Eu în urmă cu opt luni am delegat toate prerogativele mele în ceea ce priveşte boxul amator către secretarul general (n.r. - Nicolae Constantinescu). Eu nu m-am mai ocupat de boxul amator de opt luni, dar chiar şi aşa AIBA nu recunoaşte preşedintele FRB. Este o nedreptate fără de margini", a menţionat preşedintele FR de Box.

Biroul federal a stabilit şi data noilor alegeri pentru şefia FRB la 21 octombrie, la care Obreja va candida doar dacă va câştiga litigiul pe care îl are cu AIBA şi care va primi o sentinţă de la TAS pe 21 septembrie.

Dacă nu obţine câştig de cauză, Obreja nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte al FRB.

Această manevră făcută de Obreja ar putea să nu fie chiar pe placul celor de la federaţia internaţională (AIBA), care a impus ca 1 septembrie data limită pentru plecarea lui Obreja din postul său la FRB.

Pedeapsa în cazul neaplicării solicitării AIBA este neparticiparea boxerilor români calificaţi la Olimpiada de la Londra.

Rudel Obreja se află în conflict cu conducerea AIBA începând de la JO de la Beijing, când a organizat o conferinţă de presă în care a susţinut că arbitrajele din turneul olimpic sunt aranjate de conducătorii federaţiei internaţionale. În replică, AIBA a susţinut, într-un comunicat, că cel care a încercat să influenţeze arbitrii este de fapt Obreja, motiv pentru care a fost suspendat.

În ianuarie 2010, preşedintele FR Box a fost suspendat 11 ani de federaţia internaţională pentru că nu a respectat o sancţiune dictată de Comisia de Disciplină a AIBA şi pentru că a prezentat documente falsificate în cursul unei proceduri disciplinare. Ulterior, Comisia de Apel a Federaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA) a decis, în martie 2011, să reducă suspendarea lui Obreja de la 11 ani la cinci ani.

Biroul Comitetului Executiv al AIBA a hotărât, la 10 martie, suspendarea Federaţiei Române de Box pentru că Obreja continua să rămână la conducerea forului. Astfel, niciun boxer, antrenor sau oficial nu era autorizat să ia parte la acţiunile AIBA, iar Federaţia Română de Box nu avea permisiunea să găzduiască competiţii continentale sau internaţionale de box până la alegerea unui nou preşedinte. La 26 martie, Asociaţia Internaţională de Box (AIBA) a ridicat suspendarea sportivilor şi arbitrilor români, însă a păstrat sancţiunea dictată împotriva FR Box. Pugiliştii români au fost înscrişi în competiţii sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi nu a federaţiei de specialitate.

Rudel Obreja a fost reales, la data de 27 octombrie 2010, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, în cadrul unei adunări extraordinare convocată după ce toţi membrii Biroului Federal au demisionat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite