Obreja: "Nu mă gândesc la altceva decât la modul în care vom putea spijini sportivii pentru JO"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele federaţiei, Rudel Obreja, a vorbit despre decizia favorabilă conform căreia TAS a dat dreptate forului naţional în conflictul cu AIBA.

„Este al treilea proces pe care îl câştig contra AIBA. Tot ceea ce am spus s-a adeverit, îmi pare rău că s-a dovenit că la AIBA există multă corupţie. În acelaşi timp îmi pare bine că un român se luptă cu acest sistem şi are dreptate. Am dat un croşeu de stânga, lovitura mea preferată, şi doi au căzut din prima lovitură: preşedintele şi, mai ales, cel care ocupă poziţia similară celei de secretar general.

E firesc să fiu fericit, nu mă gândesc la altceva decât la modul în care vom putea sprijini sportivii pentru JO. Poate oamenii care s-au îndoit de mine la un moment dat vor înţelege că ceea ce am spus înseamnă valori reale. Să nu vă gîndiţi că vreau răzbunare, nici vorbă! Nu am nici un fel de ranchiună sau de ură împotriva cuiva. Asta nu înseamnă că anumite persoane care atacă boxul românesc nu vor avea de plătit!“

Federaţia Română de Box a câştigat şi ultimul proces pe care îl avea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA), cel în urma căruia forul prezidat de Rudel Obreja fusese exclus din structurile federaţiei.

Rudel Obreja,a vorbit şi despre situaţia sportivilor calificaţi la olimpiadă. "Pînă acum îl avem pe Bogdan Juratoni. Sper să mai obţinem măcar o calificare, chiar două. În primăvară mai este un turneu preolimpic în Turcia. E ultima şansă. Sunt mai mulţi care au şanse, dar aş miza pe Ionuţ Gheorghe, Răzvan Andeiana, Cezar Juratoni. Rămîne să vedem ce se va întâmpla. Avem şi la feminin şanse reale".

Vom avea boxeri la Olimpiadă. Federaţia Română de Box a câştigat şi ultimul proces cu AIBA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite