Obreja: "Bute va lupta cel mai probabil cu Glen Johnson"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că în cazul în care partida dintre Lucian Bute şi americanul Kelly Pavlik nu va mai avea loc în toamnă, cel mai probabil adversar al pugilistului român va fi jamaicanul Glen Johnson, în vârstă de 42 de ani.

"Michael Kessler nu vrea, Robert Stiglitz nu acceptă, Kelly Pavlik nu vrea nici el. E clar că Lucian trebuie să facă un meci în toamnă, iar singura variantă ar fi Glen Johnson. Lumea o să spună acum că se va bate cu un moş, dar acesta a fost aproape să-l învingă pe Froch în iunie", a spus Obreja.

Jamaicanul Glen Johnson, 42 de ani, a disputat 68 de partide în carieră, reuşind să câştige 51 (35 prin knock-out), pierzând 15 şi remizând de două ori.

În meciul disputat la 4 iunie, britanicul Carl Froch s-a impus prin decizia majorităţii arbitrilor, aceştia punctând în felul următor: 116-112, 117-111 şi 114-114.

Rudel Obreja a afirmat că Interbox, firma care îl impresariază pe Lucian Bute, a ajuns la un acord cu promotorul lui Kelly Pavlik, compania Top Brand, însă problemele au apărut între pugilistul american şi cei care îl manageriază. "Lucrurile nu sunt foarte clare. Pavlik zice că nu va boxa cu Lucian. E o problemă între el şi promotorul lui. E o strategie de a obţine mai mulţi bani de la Top Brand. Interbox s-a înţeles cu Top Brand, însă Pavlik vrea mai mulţi bani. El consideră că dacă se bate cu Lucian, e normal să ceară mai mulţi bani. De fapt, el pune presiune pe ai lui", a adăugat Obreja.

Pugilistul american Kelly Pavlik a refuzat să boxeze cu Lucian Bute, invocând faptul că i se oferă o sumă de bani prea mică pentru această luptă.

Pavlik, fost campion mondial la categoria mijlocie, trebuia să-l întâlnească, sâmbătă, pe conaţionalul său Darryl Cunningham, iar în cazul unei victorii urma să lupte cu Bute, în 5 noiembrie.

Boxingscene.com scrie că, pentru meciul cu pugilistul român, Kelly Pavlik ar fi încasat circa 1,35 milioane de dolari. Însă americanul a aflat că danezului Mikkel Kessler i s-a propus un contract mult mai mare, de peste trei milioane de dolari, pentru a boxa cu Bute, astfel că, nemulţumit fiind de banii pe care i-ar fi primit, a decis să renunţe la ambele întâlniri.

"Lupta cu Bute nu va mai avea loc. Nu am de gând să boxez cu un stângaci pentru atât de puţini bani", a spus Pavlik, conform boxingscene.com.

Este pentru a cincea oară cănd Kelly Pavlik refuză o luptă în ultimii doi ani, precedentele patru întâlniri fiind anulate din cauza unor accidentări ale americanului sau din cauza faptului că urma tratamente de dezalcoolizare.

Pugilistul Lucian Bute şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfăşurat în 9 iulie, la Romexpo, în faţa a 10.000 de spectatori. Următorul adversar al lui Bute ar fi trebuit să fie Kelly Pavlik.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite